Home Competitii moto International Six Days Enduro ajunge în Chile pentru a 93-a ediție
Competitii motoNoutati moto

International Six Days Enduro ajunge în Chile pentru a 93-a ediție

0


Foto: G2F Media

Cea de-a 93-a ediție a International Six Days Enduro (ISDE), debutează în Chile pe 12 noiembrie, la Viña del Mar. Considerat unul dintre cele mai prestigioase concursuri off-road din lume, ISDE 2018 va vedea la start peste 400 de rideri profesioniști și amatori veniți dintr-un total de douăzeci și cinci de națiuni. În topul favoriților, Franța va căuta să-și apare atât titlul FIM World Trophy, cât și titlul FIM Junior World Trophy, în timp ce Australia țintește recordul cu al șaselea trofeu de clasă în competiția damelor FIM Women’s World Trophy.

Chile a găzduit ultima oară cea mai lungă cursa reglementată de FIM în 2007. Situat la doar două ore vest de capitala Santiago, orașul pitoresc Viña del Mar, amplasat de-a lungul frumosului Ocean Pacific, va fi casa celor cei mai buni piloți Enduro din lume timp de șase zile de curse pline de acțiune. Oferind un amestec cu litoral nisipos și teren de pădure stâncos, organizatorii au planificat trei rute unice pentru a testa la maxim concurenții din acest an. În primele două zile riderii vor aborda ceea ce a fost inspirat numită Pacific Challenge, o rută amplasată de-a lungul coastei nordice a orașului. În zilele trei și patru concursul se deplasează în interiorul țării pentru a dezvălui un teren stâncos foarte variat. Pentru a condimenta lucrurile și mai mult, secțiunea forestieră Peñuelas așteaptă riderii în ziua a cincea, urmând apoi ca a șasea zi și ultima să se încheie cu testul tradițional de motocross în fața Oceanului Pacific din Viña del Mar. În total vor fi acoperiți peste 1.400 kilometri în timpul evenimentului din acest an.

Gata să-și apere cu succes titlul FIM World Trophy, Franța ajunge în Chile cu gândul la glorie după victoria pe terenul de casă în 2017. Italienii sunt dornici să pună capăt secetei de unsprezece ani, ultima oară când au purtat laurii victoriei fiind tot în Chile, dar în 2007. gust al succesului FIM World Trophy a venit în Chile în 2007. În urma victoriei din FIM ISDE în 2016, Statele Unite ale Americii știu că au viteza de a contesta pentru onoruri de top. În cea mai disputată categorie din 2017, clasa FIM Junior World Trophy este încă o dată o afacere competitivă. Anul trecut, Franța a avut o marjă de victorie îngustă de peste cincisprezece secunde față de Italia, iar cea de-a treia a Statelor Unite. Cele trei națiuni se vor întâlni din nou în Chile, toate sperând să demonstreze că sunt au cei mai rapizi Juniori Enduro din lume. Campioană în exercițiu la clasa FIM Women’s World Trophy, Australia mizează pe a șasea victorie consecutivă pentru a doborî recordul.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Noul Malaguti Madison 125

Sportiv, practic și… sportiv, noul Malaguti Madison 125 schimbă hainele față de...

Noutati moto

Aprilia SR GT 125 și 200, disponibile și în varianta MotoGP Replica

Aprilia a dezvelit o nouă variantă a scuterului său SR GT, disponibilă...

Noutati moto

Honda Motocompo s-a întors cu alt nume: Motocompacto

Honda oferea un motoscuter de cilindree mică numit Motocompo în urmă cu...

Noutati moto

Ducati Multistrada V4 S Grand Tour a debutat: iată ce aduce nou

Ducati a extins gama Multistrada cu un nou model, numit Multistrada V4...