Home Noutati moto Yamaha Tenere 700 în formă finală
Noutati moto

Yamaha Tenere 700 în formă finală

1


Yamaha Tenere 700 se anunță a fi una dintre cele mai atrăgătoare motociclete adventure din 2019. Și, spre deliciul tuturor, cuvântul aventură are o interpretare foarte largă atunci când o motocicletă pare a fi rătăcit traseul de rally raid și a ajuns în zone populate, făcând un popas în showroom.

După tachinări cu acel concept T7 din anii trecuți, Tenere 700 și-a făcut apariția în forma finală la EICMA 2018. Acele patru faruri LED sunt aici ca să rămână. La fel și motorul CP-2 de 689 cmc îmbrățișat de un cadru tubular dublu leagăn. Bicilindrul fiabil împinge destul de bine, dar trebuie că a primit vreo hartă de livrare a puterii care să favorizeze regimurile mai joase de turații. Știm deja că acest motor mănâncă de parcă ar ține tot timpul post, iar în combinația cu rezervorul de 16l, alungit pentru a oferi o priză bună în orice situație, se pare că ar putea atinge o autonomie de 350 km.

O șa îngustă ce permite mișcări foarte animate, roți de 21 inci față, respectiv 18 spate, o poziție ideală pentru mersul în picioare și lispa electronicii fandosite promit să facă față oricăror porniri venite de la cel aflat în spatele ghidonului ușor retras. Înălțimea șeii de 880 mm ar putea semăna ceva îndoieli clienților mai scunzi care se văd începând călătorii în necunoscut alături de Yamaha Tenere 700 și își imaginează pe unde ar putea trece cu acea gardă la sol de 240 mm. ABS-ul este decuplabil, iar suspensia spate se poate regla din mers. Recomandăm să nu luați ad literam această opțiune.

Bordul este poziționat astfel încât să ofere informațiile de care ai nevoie fără a-ți muta prea mult privirea de la drum, potecă, cărăruie. Ergonomia îți permite să montezi ulterior o gamă variată de accesorii, naviația fiind prima pe lista multora.

Bănuim că va fi o motocicletă relativ accesibilă celor dornici de plimbări și aventură. Chiar dacă este o Yamaha făcută să reziste în condiții aprige, Tenere 700 folosește arhicunoscutul motor CP2, cu siguranță amortizat financiar și chiar peste.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Noul Malaguti Madison 125

Sportiv, practic și… sportiv, noul Malaguti Madison 125 schimbă hainele față de...

Noutati moto

Aprilia SR GT 125 și 200, disponibile și în varianta MotoGP Replica

Aprilia a dezvelit o nouă variantă a scuterului său SR GT, disponibilă...

Noutati moto

Honda Motocompo s-a întors cu alt nume: Motocompacto

Honda oferea un motoscuter de cilindree mică numit Motocompo în urmă cu...

Noutati moto

Ducati Multistrada V4 S Grand Tour a debutat: iată ce aduce nou

Ducati a extins gama Multistrada cu un nou model, numit Multistrada V4...