Home Accesorii Touratech prezintă pachetul său de accesorii pentru BMW R 1300 GS: iată ce se poate comanda
Accesorii

Touratech prezintă pachetul său de accesorii pentru BMW R 1300 GS: iată ce se poate comanda

24


La mai puțin de o lună de la prezentarea oficială a noului BMW R 1300 GS, producătorii specializați în accesorii au dezvăluit deja primele pachete pentru acesta.

În cazul de față, Germanii de la Touratech au prezentat deja pachetul lor pentru noua motocicletă a conaționalilor de la BMW Motorrad. Deși e posibil să vedem și mai multe accesorii oferite ulterior, cei de la Touratech au acoperit deja majoritatea punctelor-cheie pentru modelul de adventure-touring.

Touratech oferă două tipuri diferite de protecții de motor: un crashbar sport, menit să protejeze agregatul în caz de cădere laterală sau glisare, respectiv protecția numită Expedition. În timp ce primul dispozitiv de protecție a motorului este dezvoltat pentru a menține cât mai bine unghiurile de înclinare ale motocicletei și a permite abordarea cât mai sportivă a virajelor, protecțai de motor Expedition este gândită pentru riderii care pun accent mai mare pe rularea în regim adventure.

Mai precis, discutăm despre o protecție groasă de patru milimetri, realizată din aluminiu, al cărui design are în spate milioane de kilometri în viața reală pe modelele precedente. Folosind această protecţie de motor, cei de la Touratech afirmă că toate elementele vulnerabile ale boxerului cu doi cilindri sunt protejate chiar şi pe cel mai accidentat teren pe care îl poate aborda această motocicletă.

Cea de-a doua parte a pachetului celor de la Touratech este compusă din bagaje și cutii de bagaje, precum și de suportul de bagaje patentat al companiei germane. Pe acest suport se pot monta diferite cutii de aluminiu pentru transportul bagajelor, dar se pot și lega bagaje sau ghiozdane, după cum ne-au demonstrat, rând pe rând, numeroși colegi care au făcut asta în excursiile lor. Nu lipsește posibilitatea de a monta topcase-ul Zega al mărcii germane, evident.

Anumite cutii de bagaje pot fi personalizate pentru a fi descuiate cu cheia motocicletei, în limita compatibilității între aceste sisteme și tehnologii. Pentru lista completă de compatibilități, trebuie să comunicați cu producătorul cutiei respective și cu dealerul local al mărcii motocicletei voastre. În anumite cazuri, sunt comercializate kit-uri care pot rezolva această situație în cel mai elegant mod.

Evident, gama Touratech dezvoltată pentru R 1300 GS se va extinde, iar cu timpul vom vedea produse similare și de la producătorii concurenți. Pentru lista de prețuri și disponibilitate, trebuie doar să contactați importatorul Touratech în România, la pagina căruia ajungeți automat dacă accesați site-ul Touratech de pe un IP din România.

 

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AccesoriiCascaUtile

Când trebuie înlocuită casca moto?

Soarele, căldura, utilizarea intensivă și depozitarea necorespunzătoare scurtează durata medie de viață...

AccesoriiCascaEchipamentNoutati moto

Cardo Packtalk Edgephones: căștile la care visau instructorii moto

Specialiștii de la Cardo au prezentat un nou model de cască fără...

AccesoriiCascaEchipamentNoutati moto

Viziera încălzită a debutat comercial, dar prețul e pe măsură

Ce ai spune dacă ai afla că există o vizieră moto încălzită...

cardo
AccesoriiCasca

Cardo actualizează gama 2023 pentru conexiune Bluetooth între mai multe mărci

Specialiștii de la Cardo au anunțat realizarea unei noi actualizări software pentru...