Home Motociclete electrice Niu NQi GTS- Tesla scuterelor?
Motociclete electriceMotocicliști începătoriNoutati motoRide test

Niu NQi GTS- Tesla scuterelor?

158


Timp de o săptămână mi-am lăsat termica printre electricele din showroomul Niu și am plecat pe unul din cele mai simpatice modele ale lor.

De ce tesla scuterelor? Ei bine, pe lângă conectivitatea impresionantă pentru un scuter oferită de Niu, rădăcinile lor au fost o companie de software, care prin 2014 a trecut la scutere. Eu am testat timp de o săptămână cel mai mare model din gama lor. Chiar dacă motociclistului din mine îi era dor de sunetul motorului și de senzația schimbătorului de viteze, recunosc că, pentru mobiblitatea urbană, scuterul electric mi-a făcut cu ochiul.

Cum e viața cu scuterul electric?

Voi începe cu designul scuterului pentru că întoarce foarte multe capete prin oraș. De la culoare la forme, este un scuter simpatic, să nu uităm nici de numărul verde dedicat electricelor. Farul rotund îi dă foarte multă personalitate, dar este și destul de eficient. Una din problemele pe care credeam că o să o întâmpin era filtratul traficului. Chiar dacă scuterul nu produce zgomot, lumina farului atrage atenția șoferilor dornici să facă puțin loc scuteristului, care după ce dă din cap și le mulțumește își continuă drumul fără emisii. Totuși, scuteristrul nu poate merge prea departe dacă nu încarcă bateriile, așa că autonomia și timpul de încărcare sunt printre cele mai importante aspecte la orice vehicul electric.

Scuterul are 2 Baterii de 60 V cu 35 Ah legate în paralel, una se află în placa scuterului, cealaltă este detașabilă și se află în compartimentul de sub șa. Împreună oferă o autonomie de aproape 80 km, asta în condițiile în care l-am folosit doar în modul sport și nu am am mers cu gândul la autonomie. Bateriile se încarcă în aproximativ 5 ore, când nivelul bateriei era la 36 %, aplicația arăta un timp de încărcare de 4 ore. Din păcate nu îl poți încărca la stații rapide, dar, este clar conceput să fie încărcat peste noapte. Eu l-am încărcat la două zile, 40 km pe zi au fost suficienți pentru treburile prin oraș.

Motorul Bosch de 3500 W te propulsează până la 80 km/h, așa că te poți aventura și pe drumurile naționale dacă ai curaj. Nu este racheta electricelor, dar tot timpul vei pleca primul de la semafor. Chiar dacă nu are ABS, frânele sunt destul de puternice și progresive. Frânarea regenerativă contribuie destul de mult, așa că, vei schimba și plăcuțele mult mai rar. Suspensiile fac față destul de bine denivelărilor din oraș, iar poziția este confortabilă pentru scuteriștii mai scunzi. Spațiul pentru picioare micuț pentru înălțimea mea de 1,80 m. Este un scuter distractiv și un spărgător ideal de trafic, singurul lucru care nu mi-a inspirat încredere au fost anvelopele, care nu sunt tocmai potrivite pentru condiții de aderență scăzută, dar aici nu îl pot depuncta, cauciucurile de bază se pot înlocui cu ușurință.

Dotări și conectivitate

După mine, aspectul cel mai important este aplicația, care îți oferă toate informațiile legate de scuter. Cu tehnologia avansată pe care o oferă, utilizatorii pot experimenta o libertate fără precedent și o siguranță sporită. De la localizarea în timp real și notificările de securitate în cazul vibrațiilor anormale, care aduc o liniște sufletească în ceea ce privește păstrarea scuterului în siguranță, până la detaliile referitoare la starea bateriei și traseele înregistrate, această soluție are grijă de fiecare aspect al experienței utilizatorului. Cu un proces de înregistrare simplu și acces pentru mai mulți membri ai familiei, acest scuter electric și aplicația sa redefinește modul în care ne raportăm la transportul personal urban, aducând în prim-plan mobilitatea inteligentă și conectată a viitorului electric.

Instrumentarul LCD oferă informații legate de nivelul bateriei, modul de condus și viteză. Acesta este vizibil și în timpul zilei. Alt lucru interesant sunt semnalizările cu autoanulare care se opresc singure după ce virezi, există și un buton de avarii. În partea din față găsești un port USB, un mic „torpedou” și un cârlig pentru bagaje. Telecomanda activează sistemul de alarmă al scuterului. Versiunea testată de mine este echipată cu un parbriz și un topcase, care poate acomoda o cască open face.

Electric sau nu?

Scuterul de la NIU a câștigat teren pentru mobilitatea electrică în ochii mei, este un scuter simpatic și cu multe dotări. Prețul este destul de piperat, undeva la 6000 de Euro cu echiparea testată, dar se poate cumpăra prin programul rabla cu un discount de 50%. Tinerii cu A1 sunt atrași de motociclete sportive și zgomotoase,  deobicei nu  dau importanță scuterelor, dar modelul acesta cred că le-ar atrage și lor atenția. Chiar dacă și eu am dus dorul motorului conevnțional cât timp am mers cu scuterul, recunosc că aș înlocui termica cu un vehicul electric prin oraș. Vrem sau nu, viitorul mobilității urbane sustenabile este electric, așa că pregătiți-vă să vedeți din ce în ce mai multe numere verzi.

 

Autor
Andrei Micu

Pasiunea pentru motociclete l-a determinat să și scrie despre ele, reușește să își transmită entuziasmul prin articolele în care transformă fiecare plimbare cu motocicleta într-o poveste interesantă. Caută în fiecare zi motociclete inedite pe care să le prezinte cititorilor. Pentru el sezonul moto nu se termină nici iarna. Pe lângă pasiunea pentru senzații tari pe două roți, activează ca voluntar de prim ajutor în cadrul programului „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Romaniacs 2024 MotorXpert
Competitii motoNoutati moto

Mai sunt câteva zile până la startul Romaniacs 2024

La cea de-a 21-a ediție a competiției recunoscută drept cel mai dificil...

Ride test

Test Royal Enfield Shotgun 650, Made like a gun!

Un pic custom, un pic retro, dar în general modern. Cu siguranță,...

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...