Home Noutati moto Triumph Thruxton Final Edition: cântec de lebădă pentru cafe-racer-ul britanic
Noutati moto

Triumph Thruxton Final Edition: cântec de lebădă pentru cafe-racer-ul britanic

17


Triumph a prezentat Thruxton Final Edition, versiunea care va reprezenta ultima serie a modelului Thruxton. Debutul său va avea loc anul viitor.

Pentru această versiune, Triumph a plecat de la un Thruxton RS, ce prezintă motorul paralel twin de 1,200 cmc al lui Bonneville și asigură 104 cai-putere la 7.500 rm, împreună cu o transmisie cu șase trepte. Propulsorul stă într-un cadru tubular din oțel cu leagăn dublu, deci configurația standard.

Suspensia față este Showa Big Piston cu jambe de 43 mm, complet reglabilă, montată invers, pe când suspensia spate vine de la Ohlins și constă în două amortizoare cu rezervoare externe, de asemenea complet reglabile.

Frânele sunt în sarcina unui sistem Brembo cu etrieri M50 monobloc montați radial, cu patru pistonașe fiecare, ce prind discuri flotante de 310 mm. Pentru roata spate avem un etrier flotant Nissin cu două pistonașe și un disc de 220 mm, iar ambele au ABS integrat. Triumph a optat pentru jante din aluminiu cu spițe, care au diametrul de 17 inchi și sunt echipate cu anvelope Metzeler Racetec RR.

Marca din Hinckley a integrat trei moduri de rulare, fiecare cu setări prestabilite de răspuns la accelerație și control al tracțiunii. Pe partea de dotări nu lipsește un port USB integrat din fabrică. În orice caz, clienții nu iau acest model în căutarea de gadget-uri, asta este clar, dar au o bază tehnică foarte interesantă.

Partea deosebită la acest model este reprezentată de culoarea Competition Green metalizată ce include accente negre. Rezervorul are ornamente vopsite manual cu auriu, iar același lucru poate fi spus și despre aripa spate. Pentru ca fiecare motocicletă să fie deosebită, inițialele vopsitorului sunt ascunse într-un loc nespecificat în vopsea, ca o semnătură a unui artist.

Rezervorul de carburant vine cu un logotip Triumph special, finisat tot pe auriu și care se bazează pe un model mai vechi al siglei. Nu lipsesc mai multe înscrisuri în diferite puncte pentru a sublinia apartenența la această ediție finală. Desigur, clientul va primi și un Certificat de Autenticitate, cu tot cu seria de șasiu, alături de semnătura membrilor echipei de design și a CEO-ului Triumph. Reprezentanții mărcii britanice nu au specificat câte unități vor oferi în cadrul acestei serii finale, deși se presupune că va fi vorba de o serie limitată și de numărul de unități care pot fi comandate.

Un element special oferit opțional este o carenă față în stil cafe racer pentru far, vopsită în culoarea caroseriei. Cei interesați de un asemenea model ar trebui să contacteze dealerul Triumph cel mai apropiat în vederea plasării unei precomenzi.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Yamaha XSR900 GP: stil retro și tehnologie modernă într-o singură motocicletă

Dacă vrei să pară că mergi pe o motocicletă din anii ’80,...

Motociclete electriceMotocicliști începătoriNoutati motoRide test

Niu NQi GTS- Tesla scuterelor?

Timp de o săptămână mi-am lăsat termica printre electricele din showroomul Niu...

Motocicliști începătoriNoutati motoRide test

Mitt 125 GP2, sportivitate cu o inimă mică

Mitt vrea să cucerească inimile tinerilor de 16 ani cu o sportivă...

Noutati moto

Ducati Multistrada V4 RS: motor de Panigale V4 pentru noua variantă

Ducati a prezentat o nouă variantă a lui Multistrada, numită Multistrada V4...