Home Motocicliști începători Mitt 125 GP2, sportivitate cu o inimă mică
Motocicliști începătoriNoutati motoRide test

Mitt 125 GP2, sportivitate cu o inimă mică

11


Mitt vrea să cucerească inimile tinerilor de 16 ani cu o sportivă de 125 cmc care întoarce capete.  Firma recent apărută în România oferă motociclete și scutere la un preț corect, iar acestea vin la pachet cu multă esență și stil, ceea ce le face cu ochiul tinerilor posesori de A1

Dacă ai 16-17 ani (și dacă nu ai, încearcă să te gândești la trecut), o motocicletă sport de 125 cmc este o perspectivă tentantă, mai ales când e vorba despre o motocicletă pe care nimeni nu o poate ignora. Din față până la codiță își păstrează stilul și aspectul de curse. Carenele au o formă curbată și aerodinamcă, ceea ce îi conferă motocicletei un aspect agresiv și gata de circuit. Colantul de carbon și detaliile portocalii contribuie la designul atrăgător. Cu un preț de 3500 Euro, GP2  întră pe piață la un preț atractiv pentru un pilot tânăr.

Cum merge mica sportivă?

În inima modelului se află un monocilindru de 125cmc în 4 timpi, răcit cu lichid, care dezvoltă în jur de 14 cp la 8750 RPM, iar cuplul motorului este de 12 Nm. Vietza maximă  este de aproximativ 115 km/h, asta înseamnă că nu ar trebui să îți faci griji că nu poți ține pasul cu traficul în aventurile tale extraurbane. Chiar dacă în teorie ai putea merge și pe autostradă cu gazul la maxim, esența unei sportive de cilindree mică iese la iveală pe drumurile virajate. Motocicleta este disctrativă de condus și te invită să menții un ritm alert, chiar dacă puterea pare sedentară până te aporpii de partea roșie a turometrului. Cutia de viteze cu 6 trepte este plăcută pentru un 125 care petrece foarte mult timp la turații înalte. Viața în treapta a 6-a este lină, fără vibrații nedorite care să îți strice călătoria. Motocicleta este echipată cu o furcă telescopică în partea din față și cu un monoamortizor ascuns în partea din spate. Chiar dacă nu sunt reglabile, lucrează bine. Simți Șoseaua sub tine în mod sportiv adevărat , dar denivelările sunt absorbite foarte bine. O dotare foarte rar întâlnită pe o motocicletă de cilindree mică sunt cele două discuri de 299 mm. Motocicleta nu este dotată cu ABS, dar sistemul CBS își face treaba, o apăsare pe frâna spate actionează și etrierul de pe un disc din față. Frânele sunt receptive, o tragere a manetei față reglabile oferă o putere de frânare progresivă.

Cu roți de 16″ tubeless în față și în spate, cauciucurile din fabrică oferă adenrență bună și pe ploaie. GP2 se simte ca o motocicletă compactă, dar sportivă, nu se deosebește prea mult de concurenții din această nișă. Cu un ampatament mic de 1313 mm, o greutate de 155 kg la plin și o înălțime de 790 mm la șa, este în regulă pentru un pilot mai înalt, dar dimensiunile sunt perfecte pentru piloții tineri/mai scunzi aflați la prima experiență și care doresc să își ia doza de motociclete sport. Poziția este sportivă, ghidonul și scărițele încurajează o poziție agresivă. Înălțimea mea de 1,80 m poate influența acest aspect, dar este destul de confortabilă, cu adâncituri în rezervor care îți oferă încredere în timp ce te apleci pe viraje. Toate aspectele de mai sus sunt combinate pentru a crea o experiență sportivă adecvată, capabilă pe drumurile rapide și „dezlănțuită” pe drumurile secundare – la turații ridicate, totul se potrivește perfect.

În ceea ce privește dotările, este vorba de un afișaj LCD simplu și vizibil indiferent de vreme, cu o nuanță albastră care apare în condiții mai întunecate. Există un indicator de viteze, un indicator de combustibil, kilometraj, turometru… suspecții obișnuiți. Semnalizările clipesc în spatele unui plastic care poate deveni puțin vag pentru a fi văzut în lumina soarelui. Accesul la informații este facil și poți alege dintre două teme ale afișajului. Acesta are și un senzor de lumină care folosește o temă întunecată pe timp de noapte. Farurile LED își fac treaba foarte bine.

Sistemul de evacuare de sub șa nu pare să încălzească excesiv partea din spate, iar sub el este plasată o folie de aluminiu care deviază o mare parte din căldură. Motocicleta sună destul de bine pentru un 125. Cheia este una neobișnuit de drăguță, stilul agresiv se potrivește cu motocicleta. Este în stilul unui briceag, poate dacă o scoți repede din buzunar vei părea la fel de agresiv ca motocicleta. Butonul de eliberare a cheii te pune deja în starea de spirit pentru o plimbare sportivă în oraș.

Verdictul?

Pentru o motocicletă sport de buget, stilul lui GP2 este potrivit. Arată agresiv, te intimidează la prima vedere și totuși se conduce la fel de bine ca opțiunile mai scumpe din această nișă. Per total, este o motocicletă drăguță. Deja știm că sportivele sunt printre cele mai căutate motociclete de către tinerii de 16 ani, așa că noul concurent pe piață luptă pentru coroana sportivelor 125 cmc. Datorită prețului atractiv și stilului expresiv are șanse mari să cucerească tinerii piloți.

Autor
Andrei Micu

Pasiunea pentru motociclete l-a determinat să și scrie despre ele, reușește să își transmită entuziasmul prin articolele în care transformă fiecare plimbare cu motocicleta într-o poveste interesantă. Caută în fiecare zi motociclete inedite pe care să le prezinte cititorilor. Pentru el sezonul moto nu se termină nici iarna. Pe lângă pasiunea pentru senzații tari pe două roți, activează ca voluntar de prim ajutor în cadrul programului „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Motociclete electriceMotocicliști începătoriNoutati motoRide test

Niu NQi GTS- Tesla scuterelor?

Timp de o săptămână mi-am lăsat termica printre electricele din showroomul Niu...

Noutati moto

Ducati Multistrada V4 RS: motor de Panigale V4 pentru noua variantă

Ducati a prezentat o nouă variantă a lui Multistrada, numită Multistrada V4...

Noutati moto

Yamaha Tenere 700 Extreme: o nouă variantă cu extra optimizări pentru off-road

Yamaha a prezentat noul Tenere 700 Extreme, o variantă nouă a modelului...

Noutati moto

Kawasaki Ninja 7 Hybrid: prima motocicletă hibridă de serie mare

Kawasaki a prezentat oficial prima sa motocicletă hibridă, Ninja 7 Hybrid. Aceasta...