Home Utile Benzină murdară: cauze, consecințe și remedii
Utile

Benzină murdară: cauze, consecințe și remedii

68


Oricâte filtre ar fi montate pe traseul carburantului de la rafinărie până în rezervor, tot apar cazuri în care ajungi să ai benzină impură. Iată cum să recunoști situația și ce poți să faci ca să eviți acest pericol pentru funcționarea motocicletei.

Sedimente, particule formate în urma depozitării improprii, stropi de apă cauzați de condens, toate acestea sunt un pericol pentru motorul tău. Realitatea este că poți ajunge să ai astfel de probleme chiar dacă alimentezi cu cea mai scumpă benzină de la cea mai cea stație de carburant.

V-am speriat? Nu asta e intenția noastră. Să începem cu diagnoza. Aveți rezervorul plin sau aproape plin, sunteți la zi cu toate reviziile și totuși motorul motocicletei sau scuterului nu merge așa cum trebuie. Înainte să vă supărați, luați în considerare posibilitatea ca benzina să aibă impurități.

Benzina este obținută prin rafinarea petrolului, iar dacă e depozitată corect după acel proces, nu prezintă un pericol pentru sănătatea motocicletei. Problemele apar când benzina trece prin mai multe depozite și cisterne până să ajungă la consumatorul final. În teorie, acele locuri sunt curățate frecvent, dar realitatea contrazice această ipoteză.

În rezervoarele care nu sunt întreținute corespunzător se formează sedimente de diverse feluri, care contaminează carburantul ce trece prin ele. Astfel, chiar și cele mai bune sortimente de carburant ajung să sufere într-un fel sau altul din această cauză. Simplu spus, carburantul se murdărește.

Mai sunt și situații în care benzina este contaminată cu apă. În rare cazuri se întâmplă să fie cu intenție frauduloasă, dar adevărata cauză comună este legată de curățarea rezervoarelor, în care rămâne o anumită cantitate de apă care ajunge să se amestece cu benzina curată atunci când sunt realimentate.

Efecte secundare

Ce se întâmplă atunci când alimentăm cu benzină care nu are puritatea așteptată? În primul rând, va fi mai puțin eficientă din cauza contaminării. Asta înseamnă o explozie mai puțin puternică, o cifră octanică mai scăzută și o eficiență mai redusă. Mai grav este că sedimentele din carburantul respectiv vor ajunge în sistemul de alimentare și în camera de combustie. În funcție de cât de rău era contaminat carburantul, pot fi afectate filtrele de carburant, pompele de carburant și injectoarele. De fapt, duzele acestora din urmă sunt mai sensibile la acest aspect și pot fi avariate destul de serios, iar reparația este scumpă, dacă e posibilă. În orice caz, avaria se va simți.

Remedii

Vestea bună este că situația se poate remedia dacă ne dăm seama din timp de problemă. Primul pas este să scoatem carburantul contaminat din rezervor. Procedura se poate face la orice service moto și nu ar trebui să fie deosebit de costisitoare. Nu necesită unelte scumpe, dar este indicată o precauție deosebită, deoarece benzina e inflamabilă și se pot întâmpla numeroase incidente nefericite în cazul unei scurgeri. Dacă nu sunteți siguri, apelați la un profesionist.

Alternativ, dacă ați avut benzină veche în rezervor sau suspectați că e contaminată, dar oricum vă apropiați de rezervă, puteți încerca o altă variantă. Alimentați cu benzină scumpă, alegând sortimentul de top, iar apoi sperați ca noul carburant să compenseze calitatea slabă a celui existent pe măsură ce se consumă.

În funcție de norocul cu care ați fost înzestrat de univers, s-ar putea să scăpați basma curată sau să plângeți în pumni, dacă vă sună cineva de la service și vă anunță că aveți două injectoare înfundate. Sau că robinetul de benzină are un filtru interior care-i înfundat și din acea cauză rămâi fără carburant după puțin peste 100 km, deși tu ai benzină în rezervor.

Nu strică să faceți o curățare periodică a sistemului de alimentare sau să încercați o „cură“, folosind benzină din sortimentul de vârf al stației preferate la anumite intervale. Fie că e vorba de prima plimbare din sezon sau de ultima, calitatea poate conta foarte mult. Mai ales dacă știm că avem o motocicletă mai pretențioasă.

Există și produse care promit curățarea injectoarelor și rezervoarelor, însă nu toate sunt recomandabile pentru motociclete. Vă sugerăm să vă consultați cu mecanicul care vă îngrijește motocicleta înainte să folosiți asemenea aditivi, altfel riscați să trimiteți depuneri sau particule de rugină din rezervorul motocicletei vechi în robinetul de benzină original sau în carburatorul aflat la a doua tinerețe. Rezultatul nu va fi pozitiv.

Autor
Andrei Micu

Pasiunea pentru motociclete l-a determinat să și scrie despre ele, reușește să își transmită entuziasmul prin articolele în care transformă fiecare plimbare cu motocicleta într-o poveste interesantă. Caută în fiecare zi motociclete inedite pe care să le prezinte cititorilor. Pentru el sezonul moto nu se termină nici iarna. Pe lângă pasiunea pentru senzații tari pe două roți, activează ca voluntar de prim ajutor în cadrul programului „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Utile

Castrol lansează noua gamă de lubrifianți POWER1 pentru motociclete și scutere, cu noua FORMULĂ 3-în-1

Castrol și-a înnoit gama de lubrifianți de bază POWER1 pentru motociclete și...

Noutati motoUtile

Noua Generație de anvelope Pirelli SCORPION: Trail III

  Pirelli SCORPION Trail III reprezintă cea mai recentă generație de anvelope de...

Utile

Cum să-ți alegi corect setul de anvelope de iarnă

Alegerea corectă a setului de anvelope de iarnă este esențială pentru siguranța...

Utile

Campania #PeBune? contribuie de 6 ani la eliberarea locurilor de parcare dedicate persoanelor cu dizabilități

Anul acesta campania #PeBune? ** aniversează 6 ani de la lansare. Încă...