Home Prezentare ATAC ÎN SEGMENTUL „ENTRY-LEVEL“ – BMW G 310 R
Prezentare

ATAC ÎN SEGMENTUL „ENTRY-LEVEL“ – BMW G 310 R

49


BMW A ARĂTAT CE AVEA DE ARĂTAT ÎN CATEGORIA SUPER-NAKED, UNDE S 1000 R-UL LOR A STABILIT NOILE TENDINȚE, DAR ACUM SE PREZINTĂ LA LUPTĂ ȘI ÎN CLASA ENTRY-LEVEL, ACOLO UNDE CONCURENȚA JAPONEZĂ A FOST MEREU PUTERNICĂ, ÎN TIMP CE GERMANII NU PREA. PÂNĂ ACUM…

G 310 R este motocicleta BMW cu cea mai mică cilindree în prezent, dar se vrea impresionantă, motiv din care împrumută mult din stilul fraților mai mari S 1000 R și R 1200 R. Efectul este cel scontat, pentru că arată mai agresivă decât este. G310 R este construită în India, de compania TVS, într-o uzină pusă la punct de BMW și dotată exclusiv cu echipamente germane. Motocicleta este pusă în mișcare de un motor monocilindru de 313 cmc, răcit cu lichid și alimentat prin injecție. Puterea livrată este de 34 CP, iar greutatea la gol este de 158 kg, caracteristici care fac din 310 R o propunere foarte interesantă pentru începătorii din toată lumea, dar și pentru aproape toți riderii din Asia, care pe așa ceva se deplasează. Cadrul este tubular din oțel, iar bascula este din aluminiu turnat. Surprinzător pentru clasa din care face parte, mezinul BMW este înzestrat cu o furcă upside-down și cu un etrier radial cu 4 pistonașe pe față, care „mușcă“ dintr-un disc de 300 mm. 2La roata spate, un etrier flotant cu două pistonașe și disc de 240 mm. ABS-ul este, firește, în standard. O altă caracteristică ce anunță o motocicletă serioasă, cu o manevrabilitate bună, este dimensiunea pneurilor: 110/70/17 pe față și 150/60/17 pe spate. Un lucru foarte important pentru acomodarea riderilor de orice statură îl constituie înălțimea șeii, care poate varia, la cererea cumpărătorului, între 760 și 815 mm. G 310 R este cu siguranță o motocicletă foarte importantă pentru volumele de vânzări ale BMW pe piața globală, iar germanii o promovează punând accent pe ușurința cu care se conduce motocicleta, pe comportamentul neutru și pe stabilitatea foarte bună, adică pe faptul că este potrivită pentru oricine. Și având în vedere modul în care și-au atins bavarezii obiectivele în ultimii ani, adică cu precizie … germană, nu mă îndoiesc că ținta pe care si-au propus-o cu acest roadster entry-level este realistă. Prețul anunțat pentru România al lui BMW G310 R este de 4900 Euro cu TVA inclus.

BMW G310 R promite să fie un roadster manevrabil cu valențe sportive potrivite pentru debutanți, iar designul său poate seduce cu siguranță și motociclistele. Cei care fac „naveta“ la muncă pe distanțe scurte și medii vor aprecia confortul în șa, motorul vioi și consumul redus de carburant.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...

Noutati motoPrezentareRide test

Yamaha XSR 125- Micul heritage

Echipată cu cea mai mică cilindree din gama Yamaha, XSR 125 aduce ...