Home Noutati moto Akrapovic prezintă noua evacuare pentru BMW R 1300 GS
Noutati moto

Akrapovic prezintă noua evacuare pentru BMW R 1300 GS

51


Unitatea cu flux dublu din titan și carbon garantează o creștere a puterii și a cuplului, o reducere a greutății și conferă boxerului un tonus unic. Iată care sunt detaliile

Când vine motocicleta, urmează piața de accesorii și piese de schimb. Atunci când modelul este unul dintre cele mai importante și mai așteptate ale deceniului, fără exagerare, lumea aftermarket-ului o ia razna în consecință. Vorbim în special despre BMW R 1300 GS și despre una dintre cele mai căutate și dorite componente: evacuarea, în special cea de la Akrapovic.

Noul eșapament Akrapovic Slip-On Line din titan, pentru BMW R 1300 GS nu este doar un moft estetic, deși nu se poate nega faptul că pentru mulți impactul estetic este principalul motiv de achiziție. Așadar, gata cu mica tobă de eșapament standard, în favoarea înlocuitorului extravagant al prestigioasei companii slovene.

Eșapamentul Akrapovic pentru GS 1300 are o structură cu flux dublu și urmărește mai multe obiective: în primul rând, crește performanța, și într-un mod nu tocmai banal. Câștigul înregistrat și declarat de Akrapovič este de 1,9 CP la 7.600 rpm și 4,5 Nm la 2.300 rpm. În același timp, optimizează izolarea zgomotului, reușind să păstreze tonul plin și profund caracteristic boxerelor BMW. În cele din urmă, diferența de greutate este neglijabilă, cu toate că este cu 9,3 la sută mai ușoară față de toba de eșapament originală, ceea ce reprezintă o diferență de aproximativ 0,2 kg.

Eșapamentul Akrapovic pentru BMW R 1300 GS este omologat CE/ECE și ușor de montat, nu necesită remapare și, bineînțeles, este compatibil cu toate accesoriile originale BMW, cum ar fi gențile laterale. Este disponibil în două culori, gri titan sau negru. Comunicatul de presă emis de producător însă nu oficializează prețul public, care se situează în jurul a 1.200/1.300 de euro cu TVA inclus, fără discounturile dealerilor.

Autor
Andrei Micu

Pasiunea pentru motociclete l-a determinat să și scrie despre ele, reușește să își transmită entuziasmul prin articolele în care transformă fiecare plimbare cu motocicleta într-o poveste interesantă. Caută în fiecare zi motociclete inedite pe care să le prezinte cititorilor. Pentru el sezonul moto nu se termină nici iarna. Pe lângă pasiunea pentru senzații tari pe două roți, activează ca voluntar de prim ajutor în cadrul programului „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Comunitatea motoNoutati motoSaloane moto

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama...

Noutati moto

MotorFest 2024, Inaugurarea

București Mall și-a deschis porțile pentru un eveniment moto de amploare, aducând...

Comunitatea motoNoutati moto

Suzuki, expozant la MotorFest 2024

București Mall găzduiește primul său eveniment moto de amploare, aducând împreună majoritatea...

Noutati moto

La Motorfest 2024 poți câștiga un Trackday!

București Mall se pregătește să găzduiască primul său eveniment moto de amploare,...