Home Noutati moto Wade Young, cel mai rapid în calificările Vertical Madness Reloaded
Noutati moto

Wade Young, cel mai rapid în calificările Vertical Madness Reloaded

17


Sud-africanul Wade Young, câștigătorul ediției din 2018 a Red Bull Romaniacs, a dovedit în calificări că atunci când traseele sunt uscate și temperaturile ridicate, Red Bull Romaniacs îi vine mănușă. Fluent, dar cu secțiuni care le-au dat de furcă riderilor, traseul gândit pe dealurile de lângă Boița l-a scos în evidență pe Teodor Kabakchiev. Bulgarul a terminat pe un surprinzător loc doi, iar al treilea timp în calificări a fost obținut de Alfredo Gomez (Spania).

Fotografii: Red Bull Content Pool/Mihai Stetcu

În lipsa tradiționalului prolog din centrul Sibiului, ordinea de start pentru miercuri (prima zi în munți) a fost stabilită în urma unei sesiuni de calificări desfășurată la intrarea râului Olt în trecătoarea Turnu Roșu, sosirea fiind pe unul dintre dealurile comunei Boița. Directorul de traseu, Teo Isac, a comprimat în 18 kilometri elemente care să le ofere concurenților un indiciu asupra traseelor din cele patru zile de off-road și a alternat zone rapide cu zone în care unii dintre ei chiar au fost nevoiți să împingă motocicletele.

Ordinea de start în calificări s-a bazat pe rezultatele de anul trecut; Manuel Lettenbichler (#1, Germania) a pornit primul, urmat de Graham Jarvis (#2, Marea Britanie) și de Alfredo Gomez (#3, Spania). Traseele au fost uscate și prăfuite în urma temperaturilor ridicate care au precedat raliul. Cel mai rapid concurent din calificări are dreptul să-și aleagă poziția pe ordinea de start, prin urmare, Wade Young a decis să plece al treilea și să îi cedeze lui Alfredo Gomez #3 rolul de „a deschide drumul“.

Norbert Jozsa #23, cel mai bine clasat rider român, a avut o sesiune plină de ghinioane și va porni al 16-lea în prima zi din munți.

La clasa Silver, cel mai rapid timp a fost stabilit de către americanul Nick Fahringer, triplu medaliat cu aur la International Six Days Enduro, în timp ce Emanuel Gyenes (#102, Romania), care se reacomodează cu clasa Silver, a reușit al 15-lea timp. În clasa Silver îi vedem și pe Marcel Hirscher (#207, Austria) și pe Justin Murisier (#138, Elveția). Primul este un schior alpin legendar, care deține 8 titluri de Cupă Mondială și 7 medalii de aur la Campionatul Mondial. Iar dacă Hirscher s-a retras în 2019, Murisier este încă un schior activ și în 2020 a obținut primul său podium de Cupă Mondială.

Venue aduring the time trail day of FIM Hard Enduro World Championship 2021 Stop 4 – Red Bull Romaniacs in Sibiu, Romania on July 27, 2021

La clasa Bronze, cel mai rapid timp aparține lui Valentin Rehrl (Germania), urmat de cel al lui Boaz Sasi (Israel) și Tim Ketterle (Germania). Punctul culminant a fost evoluția lui Pol Tarres, care participă în șaua unei Yamaha Tenere 700. Rider-ul din Andorra a izbutit al 13-lea timp al calificărilor.

Cel mai rapid rider la clasa Iron a fost Kasper Collier (Marea Britanie), iar la Atom timpul de referință a fost stabilit de către Danny Melvin.

În prima zi de off-road, clasa Gold va începe cu ceea ce poate părea a fi un traseu mai relaxat, mai fluid, dar nu după mult timp va crește gradul de dificultate. Distanța pe care o vor parcurge concurenții este de 116 kilometri. Clasa Silver (123 km), pe de altă parte, va avea secțiuni tehnice chiar de la început și abia către punctul de service concurenții vor avea timp de respiro. Pentru riderii de la Bronze (130 km), va fi o primă zi plăcută, nu prea tehnică. Clasa Iron (89 km) va avea o zi scurtă, dar cu urcări și coborâri care să marcheze particularitățile traseelor din România. 84 de kilometri îi așteaptă pe cei de la clasa Atom, care se vor bucura de o zi fără prea multe zone dificile.

Martin Freinademetz: „Calificările din Boița s-au desfășurat în condiții excelente, a fost uscat, traseele bine marcate, nimeni nu s-a pierdut, toată lumea a putut să meargă repede și să se bucure. Fiecare clasă a avut câteva părți dificile. A fost interesant de urmărit clasa Gold, lupta a fost strânsă, iar terenul uscat a favorizat piloții rapizi, l-am avut pe Wade în față și am fost plăcut surprins să-l văd pe Teodor Kabakchiev pe doi. E bine să-i vezi pe toți zâmbind“.

Aventura celui mai dificil raliu hard enduro din lume poate fi urmărită pe www.redbullromanaics.com, unde vor fi publicate noutăți din traseu și rezultate live. După sesiunea de calificări urmează patru zile de foc, iar cei care au rezistat provocărilor „Vertical Madness Reloaded“ vor trece linia de sosire de pe dealul Gușteriței, de lângă Sibiu, sâmbătă, 31 iulie.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Comunitatea motoNoutati motoSaloane moto

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama...

Noutati moto

MotorFest 2024, Inaugurarea

București Mall și-a deschis porțile pentru un eveniment moto de amploare, aducând...

Comunitatea motoNoutati moto

Suzuki, expozant la MotorFest 2024

București Mall găzduiește primul său eveniment moto de amploare, aducând împreună majoritatea...

Noutati moto

La Motorfest 2024 poți câștiga un Trackday!

București Mall se pregătește să găzduiască primul său eveniment moto de amploare,...