Un bunic deține recordul de viteză pentru motociclete cu abur: 263 km/h

Graham Sykes Force of Nature

Un bunic a construit într-un șopron o motocicletă cu abur și a stabilit un record de viteză cu ea. Anul acesta, Graham Sykes, bunicul în cauză, a stabilit un record european de viteză la bordul creației sale. pe care o descrie drept ”o bombă construită în șopron”.

A numit-o Force of Nature și a muncit ani buni pentru a construi o asemenea motocicletă. Este alimentată cu ulei vegetal hidrogenat, care este folosit pentru a încălzi apă, pe care o transformă în abur și apoi o împinge printr-o duză specială.

Pe o optime de milă cu start de pe loc, Sykes a reușit să parcurgă traseul de la start la finiș în doar 3.878 secunde și să atingă o viteză de 163.8 mile pe oră, adică 263.61 km/h. După încheierea traseului cronometrat, Sykes a accelerat până la 180 de mile pe oră, adică aproape 300 km/h, însă tentativa sa de record era concentrată pe optimea de milă, nu pe sfertul de milă sau pe o milă întreagă (ca. 1.6 km).

Recordul a fost certificat de organismele Internaționale și Britanice pentru recorduri de viteză. Proiectul care a dus la acest rezultat are zece ani de muncă în spate, timp în care Sykes și o bună parte din familia sa au lucrat pentru a obține o motocicletă funcțională cu abur.

Toți cei nouă nepoți ai lui Graham Sykes pot fi mândri de acest rezultat, însă bunicul lor încă mai are planuri cu Force of Nature. Mai precis, în luna august dorește să depășească 200 de mile pe oră (echivalentul a 320 km/h) pe o optime de milă (201 metri) cu start de pe loc.

Sykes nu este străin de recorduri de viteză, având în trecut un record național de viteză pentru cel mai rapid vehicul cu trei roți din Regatul Unit, numit Syko, tot construcție proprie. Triciclul era echipat cu un motor V8 și a reușit să obțină o viteză medie de 171.4 mile (275 km/h) pe or pe parcursul unui sfert de milă măsurat pe un traseu mai lung, pe care a atins o viteză maximă de 180.3 mile pe oră (290 km/h). Este și asta o activitate interesantă la pensie, nu?

Adaugati comentariu