Triumph va furniza motoare pentru Moto2 până în 2029

Triumph Daytona 675

Triumph va continua parteneriatul prin care livrează motoare cu trei cilindri în linie pentru Moto2. Marca din Regatul Unit a semnat o prelungire de contract care va aduce motoarele sale în Moto2 până în 2029.

Așadar, unitatea de 765 centimetri cubi cu trei cilindri în linie, răcită cu lichid, va fi în continuare motorul de serie pentru clasa Moto2 a campionatului internațional de motociclism viteză. Pe lângă prezența sa în competiții, motorul acesta este găsit și pe Stree Triple 765, începând cu 2017, iar asta este o realizare în sine.

Cu alte cuvinte, poți cumpăra chiar astăzi o motocicletă care are același motor folosit într-o competiție de renume și să circuli cu ea legal pe drumurile publice. Cu puțin noroc, vei putea să faci asta până în 2029, din moment ce Triumph va continua să producă aceste propulsoare până atunci.

Varianta la care facem referire se numește Triumph Street Triple RS Moto2 Edition, iar numele său spune destul de multe despre ceea ce este. Chiar și fără această variantă specială, avem același propulsor în cadru, chit că în Moto2 dezvoltă 145 cai-putere la 14,400 rpm.

Versiunea descrisă mai sus vine atât cu motorul folosit la curse, cât și cu suspensia Ohlins și etrierele Brembo Stylema monoblock. Suntem norocoși că încă se pot cumpăra motociclete de stradă cu o specificație atât de apropiată de cea a modelelor de curse, totul la un preț rezonabil în contextul dat.

Agregatul de 765 cmc este înlocuitorul unității de 675 cmc, iar unitatea și-a demonstrat deja calitățile atât în competiții, cât și în viața de zi cu zi. Am încercat și noi un Triumph Speed Triple în cadrul evenimentului Triumph Track Days, derulat în luna iunie pe circuitul de la Adâncata, iar motocicleta în cauză ne-a lăsat o impresie tare plăcută atât prin nivelul de putere dezvoltat, cât și prin sunetul generat de admisie al motorului său.

Odată cu acest anunț, cei de la Triumph au specificat că sezonul 2025 va aduce o nouă transmisie alături de acest motor, dezvoltată special pentru competiții. Nu este clar dacă va avea un corespondent și pe modelul de serie, dar asta rămâne de văzut la momentul respectiv.

 

Adaugati comentariu