Home Noutati moto Triumph Tiger 1200 2024: actualizări în întreaga gamă
Noutati moto

Triumph Tiger 1200 2024: actualizări în întreaga gamă

60


Triumph: Perfecționările ample, atât la nivel mecanic, cât și la nivelul suprastructurii, au ca scop îmbunătățirea experienței de pilotaj la bordul maxi enduro-ului britanic. Iată care sunt toate noutățile

Introduse la începutul anului 2022 ca motociclete complet noi, Triumph Tiger 1200 primește o schimbare de look pentru sezonul 2024. Nu sunt schimbări majore pentru maxi enduro și crossover-ul de la Hinckley, dar o serie de actualizări de detaliu în direcția unei mai mari ușurințe de utilizare, implementate în urma feedback-ului clienților din ultimii doi ani.

Modificările, deși nu sunt copleșitoare, se regăsesc aproape peste tot, începând cu motorul cu trei cilindri în linie de 1.160 cmc, 150 CP și 130 Nm. Arborele cotit și alternatorul, echilibrarea componentelor și calibrarea electronică au fost îmbunătățite pentru a obține o livrare și mai lină a puterii, în special la turații mici. Ambreiajul a fost, de asemenea, actualizat, permițând acum o cuplare mai lină a primei viteze.

Modelele GT Pro și GT Explorer, cele cu jante din aliaj, beneficiază de o poziție revizuită a scărițelor: acum sunt ușor mai înalte și mai înguste. Acest lucru crește unghiul la care te poți apleca fără ca ele să atingă asfaltul.

Îmbunătățiri și în ceea ce privește ergonomia: înălțătoarele de ghidon cu amortizare a șocurilor, deja instalate pe versiunile Explorer (cele cu rezervor de 30 de litri), vor fi acum prezente și pe versiunile Pro (rezervor de 20 de litri). Șaua a fost reproiectată, cu un profil mai orizontal pentru a oferi riderului o mai mare libertate de mișcare înainte și înapoi. În mod similar, șeile opționale coborâte au fost revizuite pentru a reduce înălțimea cu 20 mm.

Funcția Active Preload Reduction, introdusă deja în vara anului 2023, este confirmată și, într-adevăr, evidențiată. Atunci când motocicleta este staționară, aceasta deschide pretensionarea suspensiei, astfel încât motocicleta se coboară cu 20 mm în plus pentru a atinge solul mai sigur. Pentru a o activa, este suficient să țineți apăsat butonul „Home” de pe blocul de comandă timp de 1 secundă.

Steve Sargent, Chief Product Officer la Triumph Motorcycles, a declarat: „Actualizările aduse gamei Tiger 1200 pentru 2024 oferă o rulare și mai rafinată și îi lărgesc atractivitatea generală. În timp ce generația actuală a avut deja un mare impact în acest segment, vânzările Tiger 1200 fiind mai mult decât duble la nivel mondial, echipa noastră de ingineri a lucrat mult timp și din greu pentru a rafina și îmbunătăți fiecare model. Născută din ascultarea atentă a feedback-ului clienților noștri, această serie de actualizări este concepută pentru a oferi o îmbunătățire semnificativă a experienței de pilotaj.”

Acestea sunt culorile disponibile pentru: Triumph Tiger GT Pro și GT Explorer sunt disponibile în Carnival Red, Snowdonia White și Sapphire Black. Rally Pro și Rally Explorer sunt disponibile în culorile Matt Sandstorm, Jet Black și Matt Khaki Green.

Autor
Andrei Micu

Pasiunea pentru motociclete l-a determinat să și scrie despre ele, reușește să își transmită entuziasmul prin articolele în care transformă fiecare plimbare cu motocicleta într-o poveste interesantă. Caută în fiecare zi motociclete inedite pe care să le prezinte cititorilor. Pentru el sezonul moto nu se termină nici iarna. Pe lângă pasiunea pentru senzații tari pe două roți, activează ca voluntar de prim ajutor în cadrul programului „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati motoRide test

Călătorul perfect- Test Ducati Multistrada V4 S GT

Primul model nou de la Ducati pentru 2024 e Multistrada V4 S...

Comunitatea motoNoutati motoSaloane moto

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama...

Noutati moto

MotorFest 2024, Inaugurarea

București Mall și-a deschis porțile pentru un eveniment moto de amploare, aducând...

Comunitatea motoNoutati moto

Suzuki, expozant la MotorFest 2024

București Mall găzduiește primul său eveniment moto de amploare, aducând împreună majoritatea...