Home Noutati moto 10 cele mai absurde motociclete din Guinness World Records
Noutati moto

10 cele mai absurde motociclete din Guinness World Records

156


De la vehicule mecanice care ies din comun în ceea ce privește caracteristicile și dimensiunile, până la gesturi extreme și, în unele cazuri, necugetate. Iată o selecție a celor mai ciudate premiere pe două roți.

Printre numeroșii pasionați se numără și cei care nu se mulțumesc doar cu achiziționarea unei motociclete și se bucură de ea alături de prieteni la o plimbare de o zi sau pe șosea. Sunt cei care posedă acea venă competitivă care îi determină să încerce să fie mai buni sau mai mult decât alții, dar care nu se traduce întotdeauna prin participarea la competițiile obișnuite. Uneori, aceasta ia o turnură ciudată și duce la locul unde ne aflăm astăzi, și anume la o selecție strict arbitrară a 10 dintre cele mai ciudate recorduri mondiale Guinness World Records stabilite pe motocicletă.

Am pus câte puțin din toate, de la gesturi care necesită într-adevăr o anumită doză de curaj sau de nesăbuință, alegerea vă aparține, până la mijloace mecanice absurde din punct de vedere al caracteristicilor tehnice și al dimensiunilor. Primele care, mai ales în anumite cazuri, te fac să te întrebi ce-o fi trecut prin mintea protagonistului pentru a veni cu o asemenea idee sau, dacă nu altceva, cât de bine se simt unii oameni. Sunt în ordine aleatorie, alegerea celui mai aberant vă aparține.

1. Cea mai lungă motocicletă din lume

Cea mai lungă motocicletă din lume are 26,29 metri și a fost construită în 2014, în India, de un tip pe nume Bharat Sinh. Aceasta l-a depășit pe deținătorul recordului anterior cu peste 4 metri, iar pentru a demonstra că într-adevăr funcționează, Bharat a trebuit să o conducă o sută de metri fără să pună picioarele pe pământ.

În esență, este o motocicletă convențională, cel puțin în partea din față, dar cu un pilon foarte lung în locul brațului oscilant, iar puterea este transferată la roata din spate prin intermediul unui arbore de transmisie la fel de lung.

 

2. Cea mai mică motocicletă din lume

La cealaltă extremă, cea mai mică motocicletă din lume: are o lungime a ampatamentului de 80 mm, o înălțime a șeii de 65mm , cântărește 1,1 kg, iar roțile au diametrul de 16 mm, în față, și 22 mm, în spate. Motorul dezvoltă 0,3 cai putere și îi permite să atingă o viteză de 2 kilometri pe oră. Pentru a fi clasificată drept „motocicletă”, inventatorul ei a trebuit să o conducă și a reușit să facă acest lucru pe o distanță de aproximativ 10 metri.

3. Cea mai grea motocicletă din lume

Ne mutăm în Italia, pentru cea mai grea motocicletă din lume. Este opera lui Fabio Reggiani, din Reggio Emilia, iar recordul datează din 2012. Motocicleta cântărește cinci tone, are 10 metri lungime și un motor V8 de 5,7 litri, 280 de cai putere și trei viteze plus marșarier. Scara față de o motocicletă normală este de aproximativ 6:1; roțile provin de la excavatoare industriale, cele din față măsurând 2,10 metri în diametru și 60 cm lățime, iar cele din spate 2,26 metri în diametru și 1 metru lățime.

Motocicleta este, de asemenea, cea mai înaltă din lume, ghidonul atingând 5,10 metri. Cu toate acestea, ea poate fi condusă, nu acționând, desigur, direct pe ghidon, ci pe un set de comenzi situate în fața scaunului șoferului.

 

4. Cel mai mare număr de persoane aflate în același timp pe o motocicletă

Să nu se ironizeze faptul că sunt mai mult de două persoane pe o motocicletă sau pe un scuter, pentru că, în orice caz, cel mai mare număr de persoane pe un autovehicul cu două roți este de neatins pentru cei care nu sunt special pregătiți.

În India, în 2017, 58 de persoane s-au deplasat un număr nespecificat de metri la bordul aceleiași motociclete, special echipate cu o serie de suporturi suplimentare pentru picioare. Echipa de motocicliști ASC Tornadoes a bătut astfel recordul anterior, care era de 56 de persoane.

5. Cei mai mulți oameni pe o roată

Câțiva metri pe plat nu au fost de ajuns pentru echipa condusă de americanul Todd Colbert în 1998, la Lake Whales din Florida. Colbert s-a urcat pe o motocicletă împreună cu alte opt persoane și au reușit cu toții să facă wheelie. Lungimea wheelie-ului nu este specificată, dar chiar și câțiva metri sunt suficienți pentru ca isprava să fie remarcabilă.

6. Cea mai lungă săritură cu motociclistul așezat cu capul în jos

La fel de absurd este și recordul lui „Mr. Backwards” Roger Riddell, neînvins din 1987. Bunul Roger s-a gândit că este o idee bună să încerce să sară 7 mașini, un total de 18,2 metri, pilotând o Honda nespecificată de 650 cc, în timp ce stătea cu capul în jos pe șa.

7. Cea mai înaltă coardă de la sol acoperită de o motocicletă

Mustafa Danger, un nume care spune totul, așa se numește motociclistul marocan care în 2010, în Spania, a condus o motocicletă sprijinindu-și roțile pe o coardă elastică la 130 de metri de la sol pe o distanță de 666 de metri. Acei 130 de metri deasupra solului sunt de fapt o înălțime care a fost suficientă pentru a-i oferi un record mondial care este cu siguranță o emoție. Se pare că a mers fără protecții, de fapt, într-o cădere de la 120 de metri s-ar putea ca acestea să nu fi fost de mare folos.

8. Mai multe motociclete care trec peste aceeași persoană (intenționat)

Aici ne aflăm poate la culmea nebuniei umane, dar întrebarea este în cele din urmă discutabilă. În 2016, tot în India, un anume Pandit Dhayagude s-a lăsat călcat de cel mai mare număr de motociclete din toate timpurile, fiind lovit, nu știm exact cum, de 121 de Indian Scout care cântăreau fiecare peste 250 kg.

9. Cel mai bătrân motociclist din toate timpurile

Când pasiunea învinge totul, te trezești la vârsta de 97 de ani participând la o competiție de motociclism. Nou-zeelandezul Leslie Harris, cu trei săptămâni înainte de a împlini 98 de ani, a luat parte la cea de-a 43-a ediție a festivalului Pukekohe Classic Motorcycle Festival din Auckland, devenind oficial „cel mai bătrân pilot din lume”.
Interesant este că Leslie a fost însoțit de fiul său cel mare, Rod, în vârstă de 64 de ani, și de nepoata sa Olivia, în vârstă de 21 de ani.

10. Cel mai jos backflip

‘Backflip-ul’ pe o motocicletă mai aproape de sol a fost realizat, firește, de Travis Pastrana, un fost strongman de motocross și supercross care s-a dedicat apoi în principal freestyle-ului, domeniu care a progresat mai ales datorită lui în ultimii 20 de ani.

Cel mai jos backflip al său datează din noiembrie 2008 și a fost efectuat în timpul unui spectacol Nitro Circus; în timpul rotației, punctul cel mai de jos al corpului lui Travis, capul, nu a fost la mai mult de 91 cm deasupra solului.

Autor
Andrei Micu

Pasiunea pentru motociclete l-a determinat să și scrie despre ele, reușește să își transmită entuziasmul prin articolele în care transformă fiecare plimbare cu motocicleta într-o poveste interesantă. Caută în fiecare zi motociclete inedite pe care să le prezinte cititorilor. Pentru el sezonul moto nu se termină nici iarna. Pe lângă pasiunea pentru senzații tari pe două roți, activează ca voluntar de prim ajutor în cadrul programului „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...

Noutati motoRide test

Test Honda NX500, Polivalentul

Noua motocicletă care înlocuiește în gama Honda popularul CB500X Cei care au...