Home Noutati moto Triumph Scrambler 1200 XE și 1200 X se prezintă în varianta 2024
Noutati moto

Triumph Scrambler 1200 XE și 1200 X se prezintă în varianta 2024

31


Triumph a actualizat gama Scrambler 1200 pentru generația 2024, iar asta implică mai multe schimbări importante.

Prima pe listă este eliminarea variantei XC, odată cu introducerea versiunii X, însă cea din urmă nu este înlocuitoarea directă. Rezultatul implică o alegere între Scrambler 1200 XE și Scrambler 1200 X, iar modelul din urmă este proiectat să fie disponibil și într-o variantă cu o înălțime mai redusă la șa. Mai precis, în varianta standard, un Triumph Scrambler 1200 X are o înălțime la șa de 820 mm, dar o şa coborâtă oferită opţional reduce înălţimea la 795 mm.

Aceasta nu este singura diferenţă între X şi XE, deoarece varianta X are o orientare mai concentrată pe rularea pe şosea, în timp ce XE este gândit pentru mai mult off-road. În registrul opus, la elementele comune, găsim motorizarea paralel twin de 1200 cmc care asigură 89 CP la 7.000 rpm și un cupul maxim de 110 Nm la 4.250 rpm. Rezervorul nu diferă în funcţie de variantă, având o capacitate de 15 litri pentru oricare dintre modele.

Totodată, modelele Scrambler 1200 XE și 1200 X împart și cadrul, precum și suspensia Marzocchi, deși cea din urmă vine cu reglaje de fabrică diferite pentru cele două versiuni. Frânele sunt semnate Brembo, cu etrieri radiali monoblock Stylema pentru față și discuri flotante de 320 mm, respectiv un disc de 255 mm pe spate cu etrier flotant Nissin. Ambele versiuni au manete de frână reglabile din fabrică, precum și roți din aluminiu cu spițe în dotarea standard.

Varianta XE primește un ghidon mai lat cu 6.5 cm decât cel găsit pe versiunea X, împreună cu posibilitatea de a regla comenzile ce revin picioarelor. Brațul oscilant al variantei XE este cu 3.5 cm mai lung decât cel al lui , ce duce și la un ampatament mărit. Scrambler 1200 XE vine cu Metzeler Tourance în standard, pe când X este echipat Metzeler Karoo Street.

În materie de echipare tehnologică, Triumph dotează ambele variante cu ABS cornering, controlul tracţiunii, cinci moduri de rulare (şi unul în plus, Off+Road Pro, pentru XE),  precum şi un set de ceasuri de bord cu ecran TFT cu două teme prestabilite şi trei posibilităţi diferite de afişaj. Varianta X primeşte aici un format diferit, ce îmbină TFT şi LCD într-un ceas rotund, menit să evoce stilul Scrambler până la capăt.

Primele livrări ale modelului Scrambler 1200 în variantele XE şi X vor avea loc în Februarie 2024, iar dealerii Triumph vor deschide în viitorul apropiat listele de comenzi pentru acesta în ambele declinări. Strict orientativ, un Triumph Scrambler 1200 XE are un preţ de listă de 14.990 de euro pe piaţa din România.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Motociclete electriceMotocicliști începătoriNoutati motoRide test

Niu NQi GTS- Tesla scuterelor?

Timp de o săptămână mi-am lăsat termica printre electricele din showroomul Niu...

Motocicliști începătoriNoutati motoRide test

Mitt 125 GP2, sportivitate cu o inimă mică

Mitt vrea să cucerească inimile tinerilor de 16 ani cu o sportivă...

Noutati moto

Ducati Multistrada V4 RS: motor de Panigale V4 pentru noua variantă

Ducati a prezentat o nouă variantă a lui Multistrada, numită Multistrada V4...

Noutati moto

Yamaha Tenere 700 Extreme: o nouă variantă cu extra optimizări pentru off-road

Yamaha a prezentat noul Tenere 700 Extreme, o variantă nouă a modelului...