Triumph prezintă două modele noi ce împart motorul: Speed 400 și Scrambler 400 X

Triumph Speed 400

Triumph a prezentat noile sale motociclete de 400 cmc, Speed 400 și Scrambler 400 X. Cele două modele împart atât noul motor TR monocilindric de 398 cmc, cât și fabrica în care sunt produse.

Propulsorul comun are 39.5 cai-putere la 8.000 rpm și asigură cuplul maxim, de 37 Nm, la 6.500 rpm. Alezajul este de 89 milimetri, pe când cursa pistonului este de 64 de milimetri. Riderul are la dispoziție șase trepte.

Agregatul are injecție electronică Bosch și prezintă și o clapetă de accelerație comandată electronic. Propulsorul răcit cu lichid are patru supape și este proiectat special pentru aceste noi motociclete. Ambele modele sunt realizate în cadrul parteneriatului dintre Triumph și Bajaj, însă doar cei de la Triumph vor beneficia de noul motor.

Ambele modele prezentate de Triumph fac parte din gama cu design retro și echipamente moderne, cum ar fi ABS cu două canale, ride-by-wire, controlul tracțiunii, iluminare LED,ceasuri de bord LCD, indicator de treaptă, indicator nivel carburant, o comandă pe ghidon pentru schimbarea de setări în meniu și o priză USB-C pentru încărcarea dispozitivelor mobile.

În timp ce producția noilor modele va fi realizată în India și în Thailanda, în uzinele Bajaj, respectiv Triumph, proiectarea și dezvoltarea noilor modele au fost realizate în Hinckley. Garanția este de doi ani, fără limită de kilometri, în timp ce reviziile se fac la un interval de 10.000 de mile, adică aproximativ 16.000 de kilometri.

Motorul este plasat într-un șasiu de oțel tubular, iar ambele modele împart un subcadru prins cu șuruburi. Ambreiajul are și el o funcție de asistare, pentru a reduce riscul de a bloca roata spate la o schimbare de treaptă în jos, precum și pentru ușurință în utilizare în condiții de trafic aglomerat.

Triumph Speed 400 are o masă de 170 de kilograme cu toate fluidele în ordine de mers, inclusiv cu rezervorul la 90 la sută din capacitate, iar înălțimea la șa este de 790 de milimetri. Speed 400 vine cu jante de 17 inchi echipate cu anvelope Metzeler Sportec M9RR. Suspensia față constă într-o furcă inversată cu o cursă de 140 de milimetri și un diametru de 43 de milimetri al jambelor, în timp ce suspensia spate constă într-un monoamortizor cu reglare a preîncărcării.

Pentru a-l încetini pe Speed 400, Triumph a montat un etrier radial cu patru pistonașe pe puntea față, ce strânge un disc de 300 de milimetri diametru. Puntea spate prezintă și ea un singur disc, de 230 de milimetri, iar ABS-ul este standard pentru ambele punți.

Între timp, modelul Triumph Scrambler 400 X are 179 de kilograme, iar șaua are o înălțime de 835 de milimetri. Janta față are un diametru de 19 inchi, iar pneurile din echiparea standard sunt Metzeler Karoo Street pentru a permite utilizare și în regim de off-road ușor.

Suspensia lui Scrambler 400 X are o cursă mai lungă, iar ampatamentul modelului este cu 37 de milimetr imai lung în comparație cu cel al lui Speed 400, în scopul obținerii unui nivel ridicat de stabilitate.

Cursa suspensiei a crescut cu 10 milimetri pe față, totalizând 150 de milimetri, respectiv 20 pe spate, iar ghidonul este mai lat în comparație cu ceea ce găsim la Speed 400. Pe lângă ampatamentul mărit, Scrambler 400 X are și un disc de frână mai mare pe punte față, de 320 mm diametru, iar atât ABS-ul, cât și controlul tracțiunii pot fi dezactivate – lucruri utile pe teren accidentat dacă știi cum să abordezi situația.

De notat și faptul că Scrambler 400 X prezintă o pedală de frână de dimensiuni mai mari, realizată din oțel, iar scărițele sunt optimizate pentru aderență cât mai bună. Motorul este protejat de o placă montată în partea inferioară, pe când traseul evacuării este în continuare expus în vederea întăririi aspectului retro, așa cum este și cazul măștii montate pe blocul optic frontal.

Cele două modele noi de la Triumph vor ajunge în reprezentanțe abia în Decembrie 2023, deci mai aveți de așteptat până puteți să vă urcați pe unul ca să vedeți cât de bine vi se potrivește.

Adaugati comentariu