Gama Honda CRF a fost actualizată pentru generația 2024: iată ce e nou

Honda CRF250RX

Honda a prezentat generația 2024 a gamei CRF, iar aceasta are câte o variantă pentru fiecare rider interesat de acest segment. La fel ca până acum, drumul în gama CRF începe cu un model de 50 centimetri cubi, numit CRF50F.

Cei dornici de mai multă putere optează pentru CRF110F sau CRF125F, respectiv CRF150R. Riderii cu mai multă experiență și categoria de permis aferentă pot deja să se uite la modelele CRF250R și CRF450, disponibile în mai multe variante. Mai precis, CRF250 este dezvoltat în variantele F, R și RX.

Aceste modele sunt oferite în nuanța de roșu specifică mărcii nipone, dar pot fi comandate și pe alb, variantă în care sunt colantate cu un model ce prezintă o combinație de culori.

Între timp, modelul CRF450 este oferit în variantele RL, X, RX,R-S,R și RWE, toate acestea însemnând sufixul după denumirea de model care denotă cilindreea. Este posibil să nu vezi toate versiunile la cel mai apropiat dealer al mărcii, cel puțin nu din prima, deoarece unele vor fi disponibile abia începând cu luna Octombrie 2023 pe anumite piețe, în timp ce altele sunt oferite încă din Iulie sau August.

Pentru generația 2024, vorbim despre 13 modele CRF în portofoliul Honda, deci inginerii și nu numai ei au avut de lucru pentru a pregăti toate aceste configurații.

În cazul lui CRF450, acesta vine cu un monocilindru de 449.8 cmc, în patru timpi și răcit cu lichid, care are patru supape și o singură axă cu came. Supapele de admisie sunt din titaniu, în timp ce supapele de evacuare sunt din oțel. Aleazjul cilindrului este de 96 mm, pe când cursa pistonului este de 62.1 mm.

Varianta CRF450R a obținut deja premii în campionatul AMA Supercross din Statele Unite ale Americii. Cei care vor performanță la nivel și mai înalt optează pentru CRF450RWE, adică Works Edition, ce include evacuare Yoshimura, lanț DID DM2 Gold, ambreiaj Hinson, manșoane din Kevlar de la Renthal, jante DID DirtStart LT-X și numeroase alte îmbunătățiri specifice.

Varianta de stradă a acestui mdoel este CRF450R-S, cu S-ul semnificând Street, dar poate fi folosită cu succes în regim de supermoto. Modelele cu X și RX în sufix sunt pentru competiții off-road și trasee neasfaltate, dar cei care doresc o motocicleta dual-sport din această clasă pot opta pentru CRF450RL.

După toate modelele de off-road prezentate deodată, cei de la Honda au dezvelit și generația 2024 a lui CB300R. Lista de noutăți este ceva mai scurtă, dar știm că îl puteți comanda pe negru mat cu finisaj metalizat sau galben perlat. Clienții le vor putea găsi pe listele de prețuri începând cu luna Iulie 2023. Specificațiile tehnice nu au fost schimbate la CB300R, model care a debutat în 2018 și a primit de atunci îmbunătățiri de la an la an fără modificări dramatice.

Adaugati comentariu