Home Ride test Test Yamaha X-MAX 300 – Business casual
Ride test

Test Yamaha X-MAX 300 – Business casual

73


Yamaha X-Max 300 oferă aspectul premium și portbagajul unui maxi scuter într-un pachet ușor și economic. Extrapolând, ia ce e mai bun din lumile celor care poartă sacou și a celor încălțați în teneși.

Foto: Bogdan Paraschiv

Americanii obișnuiesc să spună „no replacement for displacement“, iar în cazul de față nu puteau avea mai multă dreptate. Desigur, trebuie citit ce este trecut cu litere mici după steluță: când vorbim de scuter, se ia în calcul masa totală. Oricât de puternic ar fi motorul, nu va putea înlocui agilitatea nativă pe care o oferă greutatea redusă. Te ajută când îl parchezi, când te strecori printre mașini, când îl întorci și cam peste tot.

Yamaha X-MAX 300 are grijă de cei aleg acest mijloc de deplasare în detrimentul unei motociclete și le oferă arhisuficient spațiu de încărcare. Două mici locașuri în consolă, cel din stânga se încuie și dispune de priză de încărcare 12 V, iar sub șa își găsesc locul două căști integrale. Evident că la nevoie ai putea pune un rucsac pe tunelul median, peste rezervor.

Feeling de motor

Producătorul spune că furca este de motocicletă; cert este că avantrenul nu se simte anesteziat. Desigur că lipsește rezervorul pe care să-l strângi între genunchi, dar dacă îl conduci suficient timp și te obișnuiești cu acest aspect vei căpăta o încredere mare în capacitățile sale. Am atacat virajele de parcă eram în spatele tastaturii. La un moment dat a atins cricul pe partea stângă și m-am potolit dar, în apărarea lui X-MAX, în acel moment aveam ca pasager și fotograful nostru. Cu suspensia deja comprimată era normal să se întâmple. Oricum, am descoperit niște urme mai vechi de bună purtare, semn că și alții s-au implicat la fel de mult.

Motorul de 27 CP este suficient de puternic pentru mediul urban, fiind rare situațiile în care chiar ai avea nevoie de mai mult. Dincolo de performanțe, am apreciat în mod deosebit lipsa de vibrații și sunetul redus pe care îl face. Apoi vine consumul care convinge. Un maxi scuter ajunge ușor pe la 5, chiar 6 l/100 km, pe când acest X-MAX s-a stabilizat la 3,5 km/h. A urcat la 3,7 după o bucată de autostradă, cu pasager, parcursă în jurul vitezei de 115 km/h. 

Ajunge decent la 90 km/h și este stabil. Cred că v-ați obișnuit deja să auziți asta de la mine: parbrizul protejează bine dar crează niște turbulențe, așa că îl prefer în poziția mai joasă. 

Recapitulând, îmi place mixul de eleganță, finisările bune tipice Yamaha alături de sportivitatea moderată. Iluminarea LED față spate asigură vizibilitate și acordă în același timp o notă modernă, completată de cheia electronică (keyless). Scărițele sunt și ele aproape acoperite de carenaj și au șuruburi la vedere, deci îl poți parca oriunde și-l vei privi cu plăcere.

Date tehnice Yamaha X-Max 300

Motor

1 cilindru, 292 cmc, răcit cu lichid

SOHC, 4 valve

20,6 kW (28 CP) la 7.250 rpm

39 Nm la 5.750 rpm

TRANSMISIE

Automată centrifugală

CICLISTICĂ

Cadru tubular

față furcă telescopică, cursă 110 mm

spate dublu amortizor, cursă 79 mm

Pneuri (Frâne)

Față 120/70-15”(disc de 267 mm)

Spate 140/70-14” (disc de 245 mm)

Dimensiuni (mm)

Înălțime șa 795 – ampatament 1.540

Lungime 2.185 – lățime 775

Masa la gol 179 kg

Rezervor 13 litri

Dotări

Parbriz reglabil

Priză 12V, scărițe/suporți integrate

Cric central și lateral

Portbagaj 2 căști integrale

PREȚ:  5.900 euro cu TVA

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Ride test

Test Royal Enfield Shotgun 650, Made like a gun!

Un pic custom, un pic retro, dar în general modern. Cu siguranță,...

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Noutati motoRide test

Test Honda NX500, Polivalentul

Noua motocicletă care înlocuiește în gama Honda popularul CB500X Cei care au...

Noutati motoRide test

1000 km pe asfalt și în off-road, Test GasGas ES 700

4 zile pe drumuri de pământ, cărări de munte, șosele secundare și...