Home Noutati moto Royal Enfield Himalayan are o generație nouă pentru 2024
Noutati moto

Royal Enfield Himalayan are o generație nouă pentru 2024

234


Royal Enfield a prezentat generația 2024 a modelului Himalayan, ce va ajunge în primăvară în reprezentanțele mărcii.

Himalayan este un model de adventure-touring, concentrat mai mult spre rularea pe drumuri asfaltate. Caracteristicile sale îl fac pretabil celor care au permis de conducere de categoria A2, prin prisma nivelului de putere dezvoltat. Dimensiunile și specificațiile îl fac potrivit și pentru cei care sunt la început în materie de categorie A și simt că nu au nevoie de exagerat de multă putere.

Himalayan prezintă un monocilindru de 452 cmc, răcit cu lichid, ce asigură 40 de cai-putere și 40 Nm. Așadar, este un rival al unor modele precum Honda CB500X și KTM 390 Adventure, printre altele. Propulsorul este echipat cu injecție electronică și prezintă tehnologie ride-by-wire, alături de două moduri de rulare, eco și performance. Nu lipsește și un sistem ABS decuplabil pentru a permite o exploatare adecvată pe off-road.

Royal Enfield a decis să îl echipeze pe Himalayan cu o suspensie WP în standard, ce include o furcă față inversată și un monoamortizor spate. Roata față este de 21 de inchi, în timp ce roata spate are 17 inchi, iar ambele vin cu anvelope de utilizare mixtă asfalt și off-road. În funcție de preferințele riderului, optarea pentru anvelope diferite poate să facă motocicleta mai potrivită cerințelor de utilizare, dar aici depinde de nevoile fiecăruia.

Generația 2024 a lui Himalayan are în continuare un aspect retro, deși prezintă elemente de iluminare cu LED și are ceasurile de bord integrate într-un ecran TFT color. Ne place în mod deosebit rezervorul alungit, în formă de lacrimă. Un detaliu interesant este protecția suplimentară adăugată furcii față, precum și aspectul protecției de rezervor, integrată într-o manieră mai aspectuoasă. Producătorul oferă noul model în cinci variante de culoare: Hanle Black, Kamet White, Slate Poppy Blue, Slate Himalayan Salt și Kaza Brown.

În Italia, generația 2024 a lui Royal Enfield Himalayan pronește de la 5.900 de euro. Prețul acestui model pe piața locală nu a fost comunicat încă.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...

Noutati motoRide test

Test Honda NX500, Polivalentul

Noua motocicletă care înlocuiește în gama Honda popularul CB500X Cei care au...