Home Competitii moto Romaniacs ziua 3 – Prima cu soare
Competitii moto

Romaniacs ziua 3 – Prima cu soare

32


Prima zi cu soare. Alt ritm, mai susținut, dar și probe care țin mai degrabă de saltimbanci decât de atleți. În locuri în care noi urcam greu cu piciorul pentru că nu aveam sprijin, ei urcau cu motoretele de concurs. Pe pereți de piatră, nu vorbesc aici de vreo pantă. Toții riderii s-au obișnuit cu traseele nebune pregătite de Martin și nu mai spun că este cel mai dificil raliu hard enduro din lume, știe deja toată lumea. Doar că nu se aștptau la atât de multe „surprize” consecutie. Acoperiți de noroi și rupți de oboseală unii au puterea să zâmbească din spatele căștilor, vor să ajungă mâine pe dealul Gușteriței. Printre spectatori am găsit câțiva concurenți care au participat la edițiile trecute. Nu știu cum îi cheamă și pe la ce clase or fi concurat, dar de 10 ani încoace de când tot merg i-am mai văzut. Ne salutăm din cap și ne bucurăm de spectacol.

Wade Young a câștigat cea de-a treia zi urmat la o diferență de numai 8 secunde de Manuel Lettenbichler (4 minute în clasamentul general). Jonny Walker completează prodiumul provizoriu al clasei Gold. „A fost o zi foarte lungă. Secțiunile grele de la început ne-au stors. Nu am forțat cu adevărat pentru că am vrut să mai păstrez energie și pentru ultima zi. Chiar dacă miza este victoria, nu am emoții, eu doar navighez cât de bine pot. ” – Wade Young.

Vineri, 27 iulie, caravana celui mai dificil raliu hard enduro din lume a pornit din Valea Jiului, mai precis din Petrila, unde a fost dat startul către Sibiu, oprindu-se pentru cele 25 de minute de pauză în service pointul din Mărtinie. Prima parte a zilei a fost una numită de track managerul raliului ”bucla nebună”o zonă formată din zig-zaguri fără sfârșit, urcări pe coamă, urcări abrupte pline cu rădăcini, cărări foarte înguste, coborâri abrupte cu multă piatră, coborâri pe care majoritatea au fost nevoiți să le parcurgă pe lângă motocicletă și o intrare spectaculoasă în service point. Pentru a ajunge la meritata pauză și să își pregătească motocicletele pentru a doua parte a traseului, concurenții au trebuit să sară peste râul Sebeș.

Nici după pauză lucrurile nu au fost mai simple pentru clasele Gold și Silver, majoritatea riderilor declarând la sosire că aceasta a fost cea mai tehnică zi din ediția 2018.

Emanuel Gyenes a fost al treilea în penultima etapă a raliului, însă sătmăreanul se află acum la 11 minute de locul trei la general și va încerca să recupereze acest ecart în zecile de kilometri care au mai rămas până la finișul de la Gușterița.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Competitii motoNoutati moto

România, Arenă pentru Duelul European al Motocrosului Națiunilor

Cei mai buni piloți de motocros din Europa se vor lupta pentru...

Competitii motoNoutati moto

MotoGP: casele de pariuri spun că va fi un duel Bagnaia-Marquez

Am analizat cotele marilor companii de pariuri sportive cu privire la câștigătorii...

Competitii motoNoutati moto

MotoGP 4.0: 850 cmc și aripi mai mici

Născut cu 990 cc în 2002, coborât la 800 în 2007, revenit...

Competitii moto

Mani Gyenes este pregatit să ia startul în Dakar 2024

Emanuel Gyenes, cel mai experimentat român în materie de Dakar şi rally...