Home Competitii moto Red Bull Romaniacs #16 – Sweet Sixteen
Competitii motoNoutati moto

Red Bull Romaniacs #16 – Sweet Sixteen

1


Red Bull Romaniacs, un spectacol recunoscut mondial drept cel mai dificil raliu hard enduro din lume, se desfășoară anul acesta în perioada 30 iulie – 3 august. Startul și finișul sunt programate în Sibiu. Concurenți din 50 de națiuni vin să își măsoare forțele într-o aventură în care te poți numi victorios dacă o termini. Vor încerca să-și depășească limitele pe trasee unde porțiunile extreme alternează cu peisaje care îți taie răsuflarea.

Foto deschidere: Andrei Mosloc (în imagine Mani Gyenes)

Favoriții vin din Africa de Sud, Marea Britanie, Germania și Spania, iar pe lista țărilor reprezentate găsim inclusiv: Australia, Noua Zeelandă, SUA, Canada, Rusia, Franța, Norvegia, Brazilia, Peru, Mexic, Venezuela, Hong Kong, Singapore, Indonezia sau Malaezia.

Program Romaniacs – pe zile

Totul va debuta pe 30 iulie în centrul Sibiului cu tradiționalul show urban. Prologul de pe Bd-ul Coposu are un traseu format din 12 secțiuni în care sunt incluse elemente precum: pietre, bușteni, pneuri, cale ferată, mașini. În finală, care va debuta la ora 17:00, vor concura primii 35 de rideri din calificările claselor Bronze, Silver și Gold.

Atmosfera de la Prologul de anul trecut (24 iulie, 2018). Foto: Mihai Stetcu

Pe lângă pastila concentrată de obstacole livrată fanilor pentru a înțelege ce prin provocări vor trebui să treacă concurenții în cele patru zile de off-road, prologul are și scopul de a stabili ordinea de start pentru prima zi de off-road.

Pe 31 iulie, începe aventura Red Bull Romaniacs în lupta cu sinele și cu traseele extreme, în prima zi de off-road rulându-se pe Valea Oltului. Urmează Munții Cindrel în ziua a doua, iar în a treia se va porni de pe Valea Oltului și se va trece prin Voineasa, pentru ca mai apoi să se coboare în Rășinari. Traseele din ultima zi de off road sunt în apropierea Sibiu și celebrului finiș de pe dealul Gușteriței, unde riderii au de parcurs o urcare aproape verticală.

Jonny Walker și Wade Young în timpul Red Bull Romaniacs 2018. Foto: Tibi Hila
Jonny Walker și Wade Young în timpul Red Bull Romaniacs 2018. Foto: Tibi Hila

Concurenții vor sta în medie între 6 și 8 ore în șa. Cei de la clasa Gold, care parcurg cel mai dificil traseu din raliu, se vor trezi cel mai târziu la 4.30 în fiecare dimineață. Culmi abrupte, poteci cu piatră, urcări lungi, coborâri pe care cu greu le poți parcurge la picior, cărări înguste – toate fac parte din ingredientele unei zile de off-road la Red Bull Romaniacs.

Favoriții Red Bull Romaniacs

Wade Young a devenit anul trecut cel mai tânăr rider care a învins în Carpați, iar în 2019 sud-africanul își dorește să păstreze titlul. Graham Jarvis, la cei 43 de ani, este privit drept unul dintre favoriți, britanicul supranumit Regele Carpaților având în palmares șase victorii la Red Bull Romaniacs. Un alt britanic, Jonny Walker își dorește și el să revină pe prima treaptă a podiumului, în timp ce Billy Bolt și Manuel Lettenbichler caută să obțină primul titlu.

Wade Young – câștigătorul din 2018. Foto: Dragoș Dumitru

Norbert Jozsa este românul care s-a încumetat și în 2019 să concureze la clasa Gold, acum dorindu-și o clasare în top 10. Emanuel Gyenes, singurul rider din lume care a terminat toate cele 15 ediții desfășurate până în prezent a decis să concureze la clasa Silver, unde își dorește încă un podium. Sătmăreanul își protejază brațul dreapt, unde are implantată o tijă după fractura de humerus suferită în noiembrie 2018.

Marea noutate, când vine vorba de concurenți, o reprezintă însă revenirea în raliu a Sandrei Gomez. Campioană mondială la Super Enduro, Sandra este prima femeie care a decis să se înscrie la clasa Gold și va parcurge același traseu ca fratele său, Alfredo, o prezență constantă pe podiumul Red Bull Romaniacs și un alt pretendent la victorie.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Noul Malaguti Madison 125

Sportiv, practic și… sportiv, noul Malaguti Madison 125 schimbă hainele față de...

Noutati moto

Aprilia SR GT 125 și 200, disponibile și în varianta MotoGP Replica

Aprilia a dezvelit o nouă variantă a scuterului său SR GT, disponibilă...

Noutati moto

Honda Motocompo s-a întors cu alt nume: Motocompacto

Honda oferea un motoscuter de cilindree mică numit Motocompo în urmă cu...

Noutati moto

Ducati Multistrada V4 S Grand Tour a debutat: iată ce aduce nou

Ducati a extins gama Multistrada cu un nou model, numit Multistrada V4...