Noutăți de la Triumph – Speed Triple S și RS

Britanicii de la Triumph au prezentat noile Speed Triple S și RS, ambele evoluții ale lui Speed Triple.

După cum le spune și numele, noile variante sunt bazate tot pe motorul cu trei cilindri în line al companiei englezești, dar vin cu mai multă putere și o creștere de patru procente a cuplului motor. Mai precis, puterea maximă urcă cu șapte procente, până la 150 CP, în timp ce momentul maxim este de 117 Nm, adică la fel de mult ca la un autoturism de litraj mic și cu motor aspirat.

Creșterea de putere nu a venit doar din soft, ci și din pistoanele mai ușoare și cu un profil modificat, un sistem de ungere rerutat, o nouă baie de ulei și chiuloase reproiectate. Starterul este mai mic, iar cilindrii sunt placați cu Nikasil. Evacuarea a fost schimbată, iar cutia de viteze a primit îmbunătățiri pentru schimbări mai rapide și mai confortabile.

Anvelopele standard sunt Pirelli Diablo Supercorsa, iar puntea făță are două discuri de frână și etrieri radiali Brembo monobloc cu patru pistonașe. Suspensia este reglabilă și este semnată de Showa, cu o furcă USD pe față și un amortizor pe spate.

Ceasurile de bord au un afișaj TFT de cinci inch și se bucură de noi butoane iluminate, sistem ride-by-wire și patru moduri de rulare. Există și tempomat, lumini de zi și ABS și control al tracțiunii.

Modelul RS vine în plus față de Speed Triple S cu sistem Cornering ABS și o unitate de măsurare a inerției care permite operarea mai bună a controlului tracțiunii atunci când este motocicleta înclinată. Totodată, există și un sistem keyless care permite și blocarea ghidonului după oprirea motorului și deconectarea contactului.

Adaugati comentariu