Home Noutati moto Noua Generație de anvelope Pirelli SCORPION: Trail III
Noutati motoUtile

Noua Generație de anvelope Pirelli SCORPION: Trail III

77


  Pirelli SCORPION Trail III reprezintă cea mai recentă generație de anvelope de aventură-touring și este considerată cea mai sportivă din familia SCORPION, atunci când vine vorba de performanța pe asfalt. Proiectată special pentru motocicletele moderne de adventure și crossover, care sunt foarte versatile și pot fi folosite pe toate categoriile de drumuri, SCORPION Trail III este rezultatul celor mai recente dezvoltări din punct de vedere al tehnologiilor și materialelor utilizate.

SCORPION Trail III Set

Pirelli TRAIL III
Pirelli TRAIL III

Numele SCORPION indică imediat că aceasta aparține gamei de produse Pirelli destinate utilizării în off-road, inclusiv în competițiile cu două și patru roți, cum ar fi Campionatul Mondial de Enduro și Campionatul Mondial de Motocross, în care Pirelli a fost liderul incontestabil timp de 40 de ani, cu 81 de titluri mondiale câștigate. Acest lucru se datorează faptului că SCORPION Trail III este o anvelopă de tip street enduro, deci un produs destinat în principal utilizării pe asfalt, dar care permite și abordarea rutelor pe drumuri neasfaltate.

Pirelli TRAIL III
Pirelli TRAIL III

Pe asfalt, anvelopele SCORPION Trail III sunt capabile să ofere motociclistului un comportament foarte sportiv, datorită aderenței sporite și manevrabilității optime, a stabilității excelente chiar și la sarcină maximă și a performanțelor pe carosabil umed similare cu cele ale unei anvelope Sport-Touring.
Atunci când părăsești asfaltul în favoarea drumurilor de pământ, alternanța constantă a canelurilor centrale și transversale de sub amprenta la sol asigură control și tracțiune. În sfârșit, un alt avantaj oferit de SCORPION Trail III este confortul acustic remarcabil (reducerea la minimum a zgomotului de rulare) care nu diminuează plăcerea condusului.

Desenul Benzii de Rulare

Modelul benzii de rulare a modelului SCORPION Trail III este o evoluție a celui al predecesorului său SCORPION Trail II, cu scopul de a îmbunătăți stabilitatea și precizia direcției. Pentru a atinge acest obiectiv, schema de design de succes caracteristică gamei sportive DIABLO a fost integrată în modelul de enduro rutier. Canelurile de pe banda centrală, inspirate de FLASH-ul emblematic de pe gama DIABLO, asigură drenajul pe suprafețe umede și stabilitatea laterală a direcției pe teren mai moale, asigurând în același timp o uzură uniformă. Toate aceste îmbunătățiri au crescut partea de contact a anvelopei cu asfaltul, evident un avantaj pentru performanțele pe șosea.

Compușii

SCORPION Trail III oferă compuși noi, pentru dimensiunile radiale întotdeauna bazate pe 100% siliciu, atât pentru roata față, cât și pentru cea din spate. Compușii radiali duali din spate utilizează un amestec moale și diferite rășini plastifiante care optimizează aderența în viraje. Compușul mai dur din banda de rulare centrală  a fost proiectat pentru durabilitate sporită.

Dimensiuni

Tabelul arată dimensiunile prevăzute pentru SCORPION Trail III, care vor fi disponibile în vânzare în prima jumătate a anului 2024. (Cu excepția dimensiunilor frontale 120/70 cu montare pe jantă de 19 inch și spatele 170/60 cu montare pe jantă de 17 inch, care vor sosi în a doua jumătate a anului.)

În concluzie, Pirelli SCORPION Trail III este concepută pentru a oferi un echilibru perfect între sportivitate și aventură.

 

 

Autor
Andrei Micu

Pasiunea pentru motociclete l-a determinat să și scrie despre ele, reușește să își transmită entuziasmul prin articolele în care transformă fiecare plimbare cu motocicleta într-o poveste interesantă. Caută în fiecare zi motociclete inedite pe care să le prezinte cititorilor. Pentru el sezonul moto nu se termină nici iarna. Pe lângă pasiunea pentru senzații tari pe două roți, activează ca voluntar de prim ajutor în cadrul programului „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati motoRide test

Călătorul perfect- Test Ducati Multistrada V4 S GT

Primul model nou de la Ducati pentru 2024 e Multistrada V4 S...

Comunitatea motoNoutati motoSaloane moto

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama...

Noutati moto

MotorFest 2024, Inaugurarea

București Mall și-a deschis porțile pentru un eveniment moto de amploare, aducând...

Comunitatea motoNoutati moto

Suzuki, expozant la MotorFest 2024

București Mall găzduiește primul său eveniment moto de amploare, aducând împreună majoritatea...