Home Competitii moto MotoGP: KTM țintește sus pentru 2023
Competitii motoNoutati moto

MotoGP: KTM țintește sus pentru 2023

62


Cu Brad Binder și Jack Miller, marca austriacă nu-și ascunde ambițiile și țintește direct spre titlu.

Până acum, testele oficiale de la Sepang sunt aproape gata să rupă tăcerea lungii ierni MotoGP, iar după Yamaha și Ducati, Red Bull KTM Factory Racing Team a dezvăluit și ea motocicleta și piloții care vor lua parte la sezonul următor.

Pentru al patrulea an consecutiv, Brad Binder va fi unul dintre piloții KTM RC16 în MotoGP. Sud-africanul în vârstă de 27 de ani a obținut prima victorie a KTM la categoria de top (Cehia 2020) și a fost cel mai bun pilot KTM în 2022, cu locul șase în clasamentul final și un podium atât la primul GP al anului din Qatar, cât și la ultima etapă de la Valencia. De nouă sezoane în familia Red Bull KTM, Binder este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai determinați și eficienți piloți de pe grila MotoGP.

Binder va fi însoțit de Jack Miller.  Va concura pe KTM RC16 în încercarea de a deveni singurul pilot din actuala clasă MotoGP care a câștigat un GP cu trei mărci diferite. Australianul aduce echipei nouă sezoane de experiență și un caracter excepțional, precum și un pedigree care include patru triumfuri și 22 de podiumuri în clasa regină.

KTM este implicată în toate categoriile Moto mondiale, iar Red Bull KTM Factory Team, care concurează în MotoGP, reprezintă doar vârful piramidei. De la debutul său în categoria de top în 2017, KTM a sărbătorit șapte victorii în MotoGP, 18 prezențe pe podium și trei pole position-uri. În Moto3™, începând din 2012, KTM RC4 a câștigat 5 titluri și 80 de victorii și reprezintă baza tehnică a motocicletei folosite de talentele în devenire care participă la Red Bull MotoGP Rookies Cup, Northern Talent Cup și Austrian Junior Cup.

Sezonul 2023 al MotoGP va începe în weekendul 24-25-26 martie pe Circuitul Internațional Algarve din Portugalia, după două teste de pre-sezon desfășurate în 10-11-12 februarie (Malaezia) și 11-12 martie (Portugalia).

Brad Binder

„Pauza de iarnă a fost mai lungă decât de obicei, așa că sunt mai mult decât încântat să mă întorc pe pistă și să încep din nou. Acesta este al patrulea an în care mă aflu în clasa superioară și cred că cea mai bună șansă pentru un nou succes în 2023. Suntem pregătiți să plecăm, așa că haideți să mergem la Sepang și să vedem ce ne rezervă primele teste.”

Jack Miller

„Am sentimente bune! Reîntoarcerea în familia KTM începe să fie destul de „reală” , am așteptat acest moment de mult timp. În sfârșit, pot să mă întorc în costumul de piele și să mă urc pe RC16 2023. Este grozav să mă întorc aici la KTM și să mă reîntâlnesc cu toată lumea; acest moment este un mic gust înainte de a intra în acțiune în Malaezia.

Francesco Guidotti, Team Manager Red Bull KTM

„Locul doi în Campionatul pe echipe de anul trecut este un rezultat care ne dă un impuls extraordinar pentru sezonul 2023. Este important, asta înseamnă că echipa lucrează bine împreună și că atmosfera este minunată. Anul acesta vor fi 21 de GP-uri și va fi important să fim competitivi, cel puțin în primele cinci locuri în fiecare cursă, inclusiv în cursele Sprint. Suntem o echipă de fabrică și singurul obiectiv pe care îl putem avea, singura țintă, este titlul. E ușor de spus, dar nu e ușor de realizat! Dar acesta este obiectivul principal. Totul trebuie să fie la înălțime, mai ales acum, când avem mai puțin timp la dispoziție pentru a face modificările corecte în condiții diferite. Acesta este un lucru fundamental: echipa trebuie să fie strâns legată și eficientă, pentru a face față provocărilor zilnice. Piloții noștri – Jack și Brad – sunt speciali, iar echipa va fi foarte puternică datorită personalităților lor fantastice.

Pit Beirer, directorul KTM Motorsports

„Suntem în al șaptelea sezon și cred că cei șase ani anteriori au fost extraordinari în ceea ce privește construirea proiectului până la acest nivel și obținerea de victorii și podiumuri. A fost o călătorie nebună și ne-am distrat foarte mult, dar acum nu mai este suficient să fim doar „acolo” și să fim o echipă bine organizată; avem nevoie de rezultate. Sunt foarte încrezător în cei doi băieți pe care îi avem cu noi. Simt că Brad și Jack sunt amândoi diferiți, dar, în cele din urmă, amândoi sunt asemănători.  Ca întotdeauna, ne confruntăm cu un sezon lung de curse cu cel mai mare entuziasm, multă muncă și angajament din partea oamenilor și partenerilor implicați în acest proiect: de la toți inginerii din fabrică la echipa de testare excelentă și la noii sponsori de încredere. Am făcut un efort mare pentru 2023: obiectivul este să fim mai buni ca niciodată.

 

 

 

 

 

Autor
Andrei Micu

Pasiunea pentru motociclete l-a determinat să și scrie despre ele, reușește să își transmită entuziasmul prin articolele în care transformă fiecare plimbare cu motocicleta într-o poveste interesantă. Caută în fiecare zi motociclete inedite pe care să le prezinte cititorilor. Pentru el sezonul moto nu se termină nici iarna. Pe lângă pasiunea pentru senzații tari pe două roți, activează ca voluntar de prim ajutor în cadrul programului „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...

Noutati motoRide test

Test Honda NX500, Polivalentul

Noua motocicletă care înlocuiește în gama Honda popularul CB500X Cei care au...