Home Competitii moto MotoGP: Echipa Yamaha în 2023
Competitii motoNoutati moto

MotoGP: Echipa Yamaha în 2023

3


Iată care sunt motocicletele cu care Morbidelli și Quartararo vor aborda noul sezon. Franky: „Un nou început, anul acesta totul este posibil. Modelul YZR-M1 cu care echipa Monster Energy Yamaha va concura în sezonul 2023 al MotoGP a fost prezentat în Indonezia. Un an în care echipa japoneză este chemată să își lase amprenta, după un final de sezon 2022 în care a fost arsă de marea revenire a Ducati-ului lui Pecco Bagnaia.

„De la testul de la Valencia, divizia de dezvoltare a motorsportului de la YMC a lucrat non stop pentru a face noi pași înainte”, a declarat Takahiro Sumi, director general al departamentului de dezvoltare a motorsportului la Yamaha. „Folosind feedback-ul piloților și al echipei, am făcut îmbunătățiri cu scopul de a lupta pentru titlul mondial MotoGP și în acest an. Începem acest sezon cu o tabula rasa și cu o mentalitate pozitivă. Știm că nivelul MotoGP este mai ridicat ca niciodată și că, cu 42 de curse, cerințele față de piloți și motociclete ating noi niveluri, dar suntem pregătiți pentru această provocare. Fabio Quartararo, Franco Morbidelli și echipajele lor din Factory Team sunt pe deplin motivați, așa că ne așteptăm la multe curse interesante care să încânte fanii MotoGP din întreaga lume.”

MotoGP-CUVINTELE LUI FABIO QUARTARARO

„Vacanța de iarnă nu a decurs așa cum am plănuit, pentru că m-am lovit la mână în timpul antrenamentelor de motocross”, a declarat Fabio Quartararo, „dar am continuat să lucrez non-stop. Am făcut mult cardio pentru a mă asigura că sunt 100% în formă pentru sezonul 2023. De asemenea, rana de la mână este complet vindecată acum, așa că mă simt pregătit să lupt din nou pentru titlu. Îmi place noua înfățișare și este bine să schimbăm puțin.

Dar, cel mai important, abia aștept să încep să călăresc din nou. Sunt foarte curios să testez YZR-M1 2023 la Sepang. Vom munci din greu în acest sezon, așa cum facem întotdeauna. Am învățat multe în 2022 și acum vreau doar să lupt din nou pentru titlu. Fanii mei m-au susținut foarte mult, trimițându-mi multe mesaje în timpul iernii. Sunt încântat să îi văd din nou pe drumul cel bun în acest sezon. Ne vom distra foarte mult.”

FRANCO MORBIDELLI

„Începem din nou astăzi, cu un nou look”, a declarat Franco Morbidelli. „Totul a fost resetat și totul este posibil în acest sezon, așa că este o perspectivă interesantă. Am încheiat 2022 cu un sentiment mai bun. Acum este important să facem o treabă bună în următoarele teste de iarnă, astfel încât să fim pregătiți să începem sezonul în martie, cu prima cursă din Portugalia. Există un nou format de cursă, cu care piloții și echipele vor avea nevoie de ceva timp pentru a se obișnui, dar o văd ca pe o schimbare pozitivă, pentru că este ceva ce va fi pe placul fanilor.”

 

 

Autor
Andrei Micu

Pasiunea pentru motociclete l-a determinat să și scrie despre ele, reușește să își transmită entuziasmul prin articolele în care transformă fiecare plimbare cu motocicleta într-o poveste interesantă. Caută în fiecare zi motociclete inedite pe care să le prezinte cititorilor. Pentru el sezonul moto nu se termină nici iarna. Pe lângă pasiunea pentru senzații tari pe două roți, activează ca voluntar de prim ajutor în cadrul programului „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Yamaha XSR900 GP: stil retro și tehnologie modernă într-o singură motocicletă

Dacă vrei să pară că mergi pe o motocicletă din anii ’80,...

Noutati moto

Triumph Thruxton Final Edition: cântec de lebădă pentru cafe-racer-ul britanic

Triumph a prezentat Thruxton Final Edition, versiunea care va reprezenta ultima serie...

Motociclete electriceMotocicliști începătoriNoutati motoRide test

Niu NQi GTS- Tesla scuterelor?

Timp de o săptămână mi-am lăsat termica printre electricele din showroomul Niu...

Motocicliști începătoriNoutati motoRide test

Mitt 125 GP2, sportivitate cu o inimă mică

Mitt vrea să cucerească inimile tinerilor de 16 ani cu o sportivă...