CFMoto dezvoltă un superbike V4

CFMoto se pregătește să lanseze două noi modele de cilindree mare, având în plan un superbike V4 de 1000 cmc și un naked cu doi cilindri de 1279 cmc.

În industria chineză a motocicletelor, aflată în creștere, CFMoto a apărut ca una dintre principalele mărci. Prin relația sa cu KTM, CFMoto a reușit să producă și să comercializeze motociclete de dimensiuni medii, precum și motociclete de capacitate mai mică, care sunt mai bine asociate cu mărcile din țara sa de origine.

CFMoto 1000 RR

Acum se pare că CFMoto se va extinde și mai mult, trecând de la motocicletele de capacitate medie la introducerea unei noi game de motociclete de capacitate cilindrică mare .  O motocicletă naked și o motocicletă sport sunt pe drum.

CFMoto, motocicleta sportivă de 1000 cmc.

CFMoto 1000 RR, desen tehnic

Motocicletele sport nu mai sunt de mult timp punctul forte al lui  KTM, chiar și prin implicarea lor în MotoGP. Cea mai mare cilindree oferită pe o sportivă este RC 390, care are și un frate mai mic de 125 cmc, dar nu există nimic mai mare. Zvonurile despre o motocicletă sport bicilindru de 990cc din Austria abundă acum.  O motocicletă sport CFMoto de 1000cc se pare că s-ar îndepărta de această cale cu doi cilindri.

Desen tehnic al motorului V4 de la CFMoto

Conform Motorrad , în iunie 2022, CFMoto a depus o cerere de brevet pentru o motocicletă sport cu patru cilindri. În esență, motorul urmărea să maximizeze performanța, cu o cursă scurtă și un accent pe răcire prin două conducte de apă poziționate între cele două bancuri de cilindri. În plus, dosarele de brevet raportate de Motorrad se referă în mod explicit la o putere de 150 kW, echivalentul a 204 cai putere.

O motocicletă sport CFMoto de un litru care folosește un motor derivat din MotoGP nu ar fi primul model de stradă care face acest lucru. Este celebru faptul că Ducati a folosit un motor V4 la motocicletele sale sport Panigale (printre altele) încă din 2019. Acest motor, este de asemenea,  derivat din Desmosedici GP, acum dublu campion de la Ducati. Pentru Panigale V4 R din 2023, Ducati susține că se pot extrage 240 de cai putere.

Motorul CFMoto pare să fie în urma modelului italian de referință, dar ar fi un punct de plecare – posibil atât pentru KTM, cât și pentru CFMoto.

 

 

Adaugati comentariu