Home Noutati moto Modelul utilitar Ape E City cu propulsie electrică
Noutati moto

Modelul utilitar Ape E City cu propulsie electrică

2


Producătorul italian Piaggio a prezentat de curând la New Delhi, noul său model Ape E-City, care reprezintă versiunea complet electrică a iconicului Piaggio cu trei roți și cu care compania italiană își face debutul pe piața indiană de vehicule comerciale electrice.

Producătorul italian Piaggio a prezentat de curând la New Delhi, noul său model Ape E-City, care reprezintă versiunea complet electrică a iconicului Piaggio cu trei roți și cu care compania italiană își face debutul pe piața indiană de vehicule comerciale electrice.

Mulțumită tehnologiei battery swap, care permite înlocuirea în câteva minute a bateriei descărcate cu una încărcată de la stațiile de service automatizate, Ape E-City (care va fi produs la Baramati în India) reprezintă un răspuns eficient la cererea din ce în ce mai mare de soluții pentru mobilitatea comercială, în special în ceea ce privește deplasările între centrele urbane din India și interesul crescând pentru sursele alternative de energie.

Timp de câteva luni, guvernul indian a adoptat o politică de susținere a mobilității electrice, în special pentru vehiculele cu 2 și 3 roți, cu lansarea programului FAME (Faster Adoption and Manufacturing of Hybrid and Electric Vehicles). FAME reprezintă un program de încurajare a achiziționării de vehicule electrice sau hibride, prin diverse facilități, inclusiv reducerea taxei GTS (taxa pe produse și servicii, contravaloarea TVA) aplicată acestor vehicule, care a trecut de la 12% la 5%. Piața vehiculelor electrice din țară valorează aproximativ 71 de milioane de dolari, dar se estimează că va depăși 700 de milioane de dolari în 2025.

De-a lungul anilor, în țările în curs de dezvoltare, Ape a permis creșterea unei micro-rețele antreprenoriale, bazată pe magazine stradale (în principal legate de street food, un fenomen care se dezvoltă și în Europa) sau de transportatori mici, grație versiunii Ape Cargo. În plus, în versiunea Calessino, dedicată transportului de persoane, Ape este utilizat în mod obișnuit ca serviciu de taxi în zonele periferice ale marilor orașe, conectându-le la rețeaua hub din centrul metropolitan, răspunzând astfel nevoilor de călătorie care nu pot fi îndeplinite de transportul public local.

Până la data de 30 septembrie 2019, Grupul Piaggio din India a vândut 142.500 de vehicule comerciale, cu o cifră de afaceri de 5,6%. Laconsociata PVPL s-a situat la o cotă totală de 23,8% din piața indiană a vehiculelor cu 3 roți, confirmând în continuare poziția de leadership pe segmentul de marfă (cargo), cu o cotă de piață de 42,9%.

Foto: Piaggio

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Yamaha XSR900 GP: stil retro și tehnologie modernă într-o singură motocicletă

Dacă vrei să pară că mergi pe o motocicletă din anii ’80,...

Noutati moto

Triumph Thruxton Final Edition: cântec de lebădă pentru cafe-racer-ul britanic

Triumph a prezentat Thruxton Final Edition, versiunea care va reprezenta ultima serie...

Motociclete electriceMotocicliști începătoriNoutati motoRide test

Niu NQi GTS- Tesla scuterelor?

Timp de o săptămână mi-am lăsat termica printre electricele din showroomul Niu...

Motocicliști începătoriNoutati motoRide test

Mitt 125 GP2, sportivitate cu o inimă mică

Mitt vrea să cucerească inimile tinerilor de 16 ani cu o sportivă...