Home Noutati moto Modele clasice japoneze au cucerit salonul Autotomoretro Torino 2019
Noutati moto

Modele clasice japoneze au cucerit salonul Autotomoretro Torino 2019

2


La Salonul Automotoretro de la Torino din 2019 desfășurat la Lingotto Fiere din Torino a fost expusă o bogată colecție de peste 40 de motociclete clasice ale celor patru celebri producători japonezi: Honda, Kawasaki, Yamaha și Suzuki. Tematica principală a expoziției a fost dedicată mitului ″Golden Age″ aflat la cea de-a șaptea generație în cazul marilor producători moto japonezi pe continentul european.

Cele patru mărci japoneze au fost bine reprezentate la această ediție a salonului auto-moto Italian prin modelele iconice ale anilor ’60 de la cele sport și până la cele custom care au fost expuse în cadrul pavilionul nr.2 al salonului torinez aflat la a 37-a ediție. Expoziția a fost considerată ca un tribut adus producătorilor moto japonezi prezenți pe piața din Europa care au reușit să impună o nouă modă stilistică și tehnologii de ultimă oră.

Honda CB 750 Four
Protagonistul incontestabil al producătorului Honda la salonul Italian a fost modelul CB 750 Four E din 1969, o referință în materie de performanțe și dotări de confort în echipamentul standard. Deasemenea, a fost primul model Honda cu motor în 4 cilindri, frâne cu disc, instalație hidraulică și vitezometru cu scală pâna la 200 km/h. Modelul a fost apreciat încă de la lansare pentru manevrabilitatea excelentă, robustețe, dovedindu-și fiabilitatea, devenind în scurt rimp un etalon și inițiatorul unei noi mode pe piața moto.

Kawasaki Mach III
În același an de referință Kawasaki lansa modelul Mach III cu design simplu și esențial dar în același timp elegant intâlnit la unele modele americane contemporane și în ″contradicție ″ cu moda inițiată de principalul său rival de la Honda și care începuse să domine acel segment de piață. Însă, devăratul rival pentru Homda CB 750 Four E a venit din partea lui Kawasaki în 1973 cu modelul Z 900. În acest caz, realizarea obiectivului a fost complete, având de-a face cu un model super bike cu o arhitectură sofisticată a motorului întâlnită la unele modele ale producătorilor italieni precum MV Agusta sau Gilera. Astăzi este printre cele mai căutate modele de colecție și este extrem de greu de găsit un exemplar în stare originală și complet.

Yamaha XT500
După câteva ore de la încheierea celei de-al 41-a ediție a raliului Dakar, ne readuce în memorie învingătorul primei ediții a raliului și anume, Yamaha XT500. Astăzi, farmecul său rămâne neschimbat și esențial: de la aspectul său agil și robustul său motor monocilindric astfel echipat și cu care a revoluționat clasa Enduro.

Suzuki T500 „Titan”
Primul model Suzuki cu motor de 500 cmc care a fost comercializat pe piețele din Europa a fost T500 „Titan” care dispunea de cel mai mare motor cu 2 cilindri produs de Suzuki. Motorul din dotare era unul inspirit de la cel al unor producători britanci având răcirea pe aer iar pentru piața din SUA era disponibilă o versiune mai confortabilă care amitea de unele modele ale unor constructori americani.

Foto: Arhivă

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Noul Malaguti Madison 125

Sportiv, practic și… sportiv, noul Malaguti Madison 125 schimbă hainele față de...

Noutati moto

Aprilia SR GT 125 și 200, disponibile și în varianta MotoGP Replica

Aprilia a dezvelit o nouă variantă a scuterului său SR GT, disponibilă...

Noutati moto

Honda Motocompo s-a întors cu alt nume: Motocompacto

Honda oferea un motoscuter de cilindree mică numit Motocompo în urmă cu...

Noutati moto

Ducati Multistrada V4 S Grand Tour a debutat: iată ce aduce nou

Ducati a extins gama Multistrada cu un nou model, numit Multistrada V4...