Home Competitii moto Mani Gyenes – Dakar 2021: la 18 minute de lider după ziua a 4-a
Competitii motoNoutati moto

Mani Gyenes – Dakar 2021: la 18 minute de lider după ziua a 4-a

67


După un debut promițător, în care s-a instalat la conducerea clasei Malle Moto – Original by Motul, Mani Gyenes revine pe podiumul provizoriu al categoriei, la doar 6 minute de lider, după ce în ziua precedentă a pierdut 30 minute cu o problemă tehnică.

Foto: Rally Zone

După două dintre cele 12 etape programate în cea de a 43-a ediție a Raliului Dakar, Emanuel Gyenes conducea clasa Original by Motul – Malle Moto – cu un avans de peste trei minute. Etapa a treia a Raliului Dakar 2021 i-a dus pe concurenți în bucla Wadi Ad-Dawasir, 226 km de legătură, 403 km de probă specială. O specială rapidă, cu piatră, dune moi, nisip, canioane, râuri secate, în care Mani a avut ghinion. Chiar în prima parte a probei speciale, i-a cedat cupla de la rezervorul din față și a mai putut utiliza doar carburant din rezervorul spate. Fiind forțat să se oprească pe probă, pentru a muta carburantul, Mani a pierdut foarte mult timp în total. A doua parte a probei măsura 180 km și pilotul sătmărean a redus ritmul pentru a-i parcurge doar cu benzina din rezervorul spate și a nu fi nevoit să oprească, să demonteze scutul și să mute iar combustibil dintr-un rezervor în altul. În total s-au adunat peste 30 de minute.

Dar în Raliul Dakar nimic nu este stabilit până nu treci de podiumul de la sosire. Știm că nu au trecut decât 7 luni de la accidentarea soldată cu fracturarea piciorului, dar nu suntem doar subiectivi când spunem că ne așteptam să revină în lupta pentru victorie. Reamintim că pilotul Autonet Motorcycle Team a fost numit anul trecut legendă a Dakarului, la a 10-a participarea în raliu.

Proba din etapa a patra a fost una rapidă, cu macadam, mult praf, canioane, văi nisipoase, vegetație, dune, trase slab vizibile din pricina vântului din ultimele zile și râuri secate. Mani a luat startul din a 50-a poziție și a reușit să aibă un ritm care să îi permită să depășească și să termine etapa cu al 33-lea timp. După problemele tehnice din etapa a treia, a ajuns pe locul 4 în clasamentul general al clasei Original by Motul – Malle Moto, reușind astăzi să reducă din ecart. Pilotul sătmărean se află acum la aproximativ 18 minute în spatele liderului Aruns Gelazninkas.

 

Emanuel Gyenes #29 Autonet Motorcycle Team: „A fost o zi foarte lungă, cu peste 800 de km. A fost o probă destul de rapidă, cu dune foarte faine. Pentru că am luat startul mai în spate astăzi, din pricina problemelor tehnice avute în ziua 3, până la km 120 am pierdut ceva timp, deoarece a trebuit să depășesc șasequaduri. Nu am vrut să risc, nu am intrat în praful lor, am așteptat până am avut vizibilitate maximă, să pot depăși. Nu a fost o specială foarte grea din punct de vedere fizic, au fost mai multe zone de viteză. M-am simțit bine. Azi totul a fost OK. Mai avem încă două etape până la ziua de odihnă și abia aștept să ajungem în
acel punct.”

Top 5 Original by Motul – după etapa 4 din 12

1. Aruns Gelazninkas (LTU) 17h 01 min 37 sec
2. Maurizio Gerini (ITA) +01 min 33 sec
3. Roman Krejci (CZE) 11 min 59 sec
4. Emanuel Gyenes (ROU) +17 min 59 sec
5. Benjamin Melot (FRA) +38 min 47 sec

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Romaniacs 2024 MotorXpert
Competitii motoNoutati moto

Mai sunt câteva zile până la startul Romaniacs 2024

La cea de-a 21-a ediție a competiției recunoscută drept cel mai dificil...

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...