Kawasaki ZX-25R cu motor de 250 cmc cu 4 cilindri

La ultima ediție a Salonului Auto de la Tokyo desfășurat la sfârșitul lunii trecute, producătorul moto japonez Kawasaki a prezentat în premieră un model sport care, în configurația sa, aduce aminte pasionaților de un model cu motor de 250 cmc lansat în urmă cu 30 de ani.

Alături de noile modele Z H2 și W800, la standul Kawasaki de la Salonul Auto de la Tokyo, presa de specialitate și vizitatorii au fost surprinși de prezentarea unui nou model care pare destul de retro din punct de vedere conceptual pentru publicul și piața moto din Europa. Este vorba despre modelul ZX-25R, dotat cu un motor de 250 cmc și 4 cilindri precum și de un cadru de tipul cu spalier.

Ne putem aștepta oare la o revenire a perioadei glorioase din anii ’80 cu modele dotate cu motoare de 250 cmc? Din păcate, este doar o sugestie, pentru în acest caz, motorul cu 4 cilindri de 249 cmc și a cărui putere nu a fost comunicată oficial dar care se estimează că va fi mai mică de 60 CP, va echipa o motocicletă dotată cu control al tracțiunii și cutie de viteze de tip quick shifter. În schimb nu se știe dacă motorul aflat în dotarea acestui nou model este unul de concepție nouă sau face parte dintr-o generație mai veche.

Cu siguranță, acest model a fost conceput pentru piețele galopante din Orientul Îndepărtat al continentului asiatic, unde acest model de motocicletă este considerat unul premium și care este foarte apreciat de publicul local. În plus, este aproape imposibil ca un motor cu 4 cilindri de 249 cmc care lucrează la un regim foarte înalt de turații să se încadreze în standardele europene de poluare care sunt în viguare, respectiv Euro4 și în curând Euro5.

Foto: Kawasaki

Adaugati comentariu