Home Noutati moto Kawasaki EV Project la Salonul Moto EICMA 2019
Noutati moto

Kawasaki EV Project la Salonul Moto EICMA 2019

3


Compania niponă a expus la salonul moto italian de săptămâna trecută, conceptul electric EV Project și proiectele sale legate de sistemele de asistență pentru motocicliști.

Cu pași mici dar siguri, Kawasaki începe să se apropie inclusiv de lumea mobilității electrice. Producătorul moto japonez demonstreză acest lucru prin prezentarea conceptului moto EV Project la ultima ediție a Salonului Moto EICMA de la Milano și care ar trebui să fie primul său model superbike cu propulsie electrică.

La standul Kawasaki din cadrul EICMA, EV Project a fost dezvăluit doar parțial, conducerea producătorului nipon preferând să expună doar cadrul conceptului care părea unul destul de interesant. Chiar dacă EV Project este o motocicletă completă, a fost prezentată presei și vizitatorilor fără carenatură sau suprastructuri, ambele prezente pe orice model de motocicletă. Mulțumită acestui fapt, s-a putut observa cu ușurință, cadrul de spalier, transmisia finală pe lanț, cutia de viteze cu 4 trepte și mai ales un impresionant pachet de baterii.

Din declarațiile oferite de către Yuji Horiuchi – președintele companiei, rezultă că viitorul model cu propulsie electrică va fi o motocicletă dezvoltată pe cadrul unui model cu motor de capacitate medie și care va oferi motocicliștilor ceva în plus comparativ cu motocicletele electrice actuale și care deocamdată acestea nu dispun. Prin urmare, certitudinea este că, într-un an sau maxim doi, aceast model de motocicletă va deveni un model de serie.

Alături de acest concept moto electric, Kawasaki anunță, de asemenea, un pas înainte în ceea ce privește tehnologia de la bord. Acesta va fi de fapt primul producător moto japonez care va implementa sistemul ADAS pentru asistența motocicliștilor la condus și care a fost dezvoltat de o multinațională germană special pentru motociclete.

Foto: Kawasaki 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Triumph Thruxton Final Edition: cântec de lebădă pentru cafe-racer-ul britanic

Triumph a prezentat Thruxton Final Edition, versiunea care va reprezenta ultima serie...

Motociclete electriceMotocicliști începătoriNoutati motoRide test

Niu NQi GTS- Tesla scuterelor?

Timp de o săptămână mi-am lăsat termica printre electricele din showroomul Niu...

Motocicliști începătoriNoutati motoRide test

Mitt 125 GP2, sportivitate cu o inimă mică

Mitt vrea să cucerească inimile tinerilor de 16 ani cu o sportivă...

Noutati moto

Ducati Multistrada V4 RS: motor de Panigale V4 pentru noua variantă

Ducati a prezentat o nouă variantă a lui Multistrada, numită Multistrada V4...