Japoneza pe 3 roți revine cu modificări în 2023

Pentru 2023, Yamaha Niken GT, a fost îmbunătățită din toate punctele de vedere, de la motor până la ecranul TFT. Fiindcă Yamaha consideră Niken cel mai sofisticat Sport Tourer din gama lor, este firesc să pună accentul pe confort.

Noul motor de 890 cmc vine cu o modificare a arborelui cotit, pentru o creștere cu 8% în masă, conceput pentru a imbunătăți accelerația și manevrabilitatea la turații mici. Motorul în sine este rotit cu 5° înainte pentru o distribuție perfectă a greutății. Radiatorul a fost modificat pentru a face față temperaturilor mai ridicate ale noului motor. Yamaha nu a precizat nimic despre puterea dezvoltată. Evacuarea a fost modificată pentru a se conforma Euro 5.Controlul motorului devine mai natural în 2023, vechiul sistem de cablu și scripete este înlocuit cu „Yamaha Chip Controlled Throttle (YCC-T) și ride-by-wire Accelerator Position Sensor Grip (APSG)”. Schimbatorul rapid a fost actualizat pentru a funcționa în ambele direcții. Desigur, odată cu noul motor apar și 3 moduri de rulare: Sport, Street și Rain (cu o scădere cu 18% a puterii). Setările TC au fost, de asemenea modificate pentru noul motor.

Fiindcă pilotul unei asemenea motociclete trebuie să aibă acces la parametrii motorului în timp real, ecranul TFT full color de 7 inch a fost și el îmbunătățit. În primul rând, există acum trei teme diferite care au fost concepute pentru a se potrivi cu diferite scenarii de călătorie și preferințe ale pilotului. Joystick-ul de pe partea stângă controlează toate funcțiile ecranului, care poate afișa rapoarte meteo, dar și notificări detaliate. Pnetru a acomoda aceste informații, conectivitatea telefonului a fost actualizată și se face prin aplicația MyRide-Link. Oferind conexiune prin trei mijloace, cablu USB, WiFi sau Bluetooth, informațiile despre apeluri, e-mailuri și mesaje pot fi văzute pe ecran. În plus, odată asociat cu o cască Bluetooth, un pilot Niken poate asculta muzică și poate răspunde la apeluri. Chiar dacă nu este indicat să îți iei ochii de la drum pentru a citi mesaje, este o caracteristică utilă. O veste mare pentru aventurile extraurbane este că, odată ce aplicația Garmin Motorise a fost descărcată pe telefon, o fereastră de navigare poate fi afișată pe ecran. Ca și în cazul celorlalte funcții TFT, aplicația poate fi controlată de joystick. Indicațiile audio pas cu pas pot fi trimise la o cască Bluetooth asociată.

Yamaha a abordat, de asemenea, confortul pentru 2023. Mai întâi, noul parbriz are 2,8 inchi și se reglează printr-o pârghie amplasată convenabil. Noul ecran direcționează aerul turbulent în jurul pilotului pentru o experiență mai bună de condus. Scaunul actualizat este conceput pentru a ușura atingerea la sol, datorită formei și căptușelii revizuite. Manșoanele încălzite nu lipsesc nici de la varianta de bază.

În ultimul rând a fost îmbunătățită și manevrabilitatea. Cadrul a fost reproiectat, iar suspensia spate a fost revizuită și oferă o călătorie mai lină și o eficiență sporită dacă alegi sa mai iei un curajos în aventură.

Adaugati comentariu