Home Comunitatea moto În weekend are loc Apex Speed Fest, un eveniment de motorsport în Centrul Bucureştiului
Comunitatea moto

În weekend are loc Apex Speed Fest, un eveniment de motorsport în Centrul Bucureştiului

30


Weekend-ul 2-3 Septembrie aduce motorsportul în centrul Bucureştiului sub forma Apex Speed Fest. Discutăm despre un eveniment care înglobează  cea de+a patra etapă a Campionatului Naţional de Drift, alături de un festival al automobilismului şi motociclismului.

Bucureştiul are din nou un circuit stradal, iar Piaţa Constituţiei a fost aleasă din nou drept epicentru pentru derularea unei etape din Campionatul Naţional de Drift. Competiţia aceasta a crescut în amploare la un nivel pe care mulţi nu şi+l puteau imagina de începuturile sale, iar acum adună mai mulţi spectatori decât alte discipline ale sportului cu motor.

Datorită formatului, circuitele stradale sunt mai uşor de realizat pentru acest campionat, iar volumul de spectatori justifică închiderea unor artere din Bucureşti pentru a aduce această spectaculoasă ramură a sportului cu motor chiar în faţa spectatorilor din Capitală.

De data aceasta, etapa din Campionatul Naţional de Drift a fost integrată alături de un eveniment numit Apex Speed Fest. Acesta din urmă îmbină atât competiţia de drift, cât şi expoziţii auto şi moto, dar şi zone în care publicul se poate bucura de spectacole live. Spre exemplu, acest eveniment include două concerte şi are nu mai puţin de patru DJ implicaţi.

Etapa cu numărul patru în CN Drift va aduce aproape 100 de piloți la start, iar pe lângă piloții de la noi, avem competitori care vin din Italia, Moldova, Norvegia, Ucraina, Ungaria, Bulgaria și alte țări. Favoritul la titlu este bulgarul Nikola Popov, urmat de tânăra băimăreancă Natalia Iocsak, precum și de brașoveanul Gabi Imre Junior.

Cei care îşi cumpără un bilet de acces valabil pentru cele două zile ale evenimentului intră în tombola pregătită de organizatori, WIN Tureanu Motorsport şi RoDrift, prin care pot câştiga o maşină de competiţie cu omologare FIA. Aceasta din urmă va deveni a câştigătorului şi poate fi utilizată apoi în diferite competiţii derulate sub egida FIA.

Atenţie, însă, va trebui să urmați cursurile unei școli de pilotaj pentru a putea participa la majoritatea competițiilor de acest tip, dar aveți deja un mare pas făcut deja dacă dețineți o mașină pregătită de competiție. De asemenea, câștigătorul marelui premiu trebuie să aibă și permis de conducere valabil, potrivit regulamentului publicat de organizator.

Chiar dacă nu câștigați premiul cel mare, urmăriți totuși un spectacol deosebit al sportului cu motor, iar seara puteți asculta concertele celor patru interpreți. În ziua de Sâmbătă, 2 septembrie, vor concerta Delia și Alina Eremia, în timp ce Duminică, 3 septembrie, sunt programați Grasu XXL, Guess Who și mai mulți DJ-i.

Pe lângă expoziția de supercar-uri și mașini retro, va exista și o expoziție Harley-Davidson, organizată cu sprijinul importatorului mărcii din Milwaukee în România, Harley-Davidson București. Marca sărbătorește 120 de ani de existență în 2023, deci la APEX

Fanii evenimentelor de drift pot să cumpere bilete și la Race Taxi, ceea ce le permite să urce în dreapta într-o mașină de drift și să se bucure de traseu în timp ce sunt conduși pe acesta de un pilot profesionist. Este o experiență deosebită și merită luată în considerare, mai ales că nu aveți ocazia prea des să urcați într-o mașină de competiție și să rulați chiar pe traseul de concurs.

Acțiunea începe de Sâmbătă, 2 septembrie 2023, începând cu ora 8:30, iar programul de duminică începe de la aceeași oră. Un bilet de acces general pentru o zi costă 99 de lei, dar dacă doriți să participați la tombolă trebuie să alegeți un abonament general, care costă 179 de lei și implică accesul pe 2 zile.

Vă recomandăm să folosiți mijloacele publice de transport în comun pentru acces, deoarece zona respectivă este destul de aglomerată și va fi dificil să găsiți locuri de parcare . Cele mai apropiate stații de metrou sunt Izvor și Piața Unirii. Bilete puteți cumpăra de aici.

 

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Comunitatea moto

Bucureștiul, asaltat de motoare

Promovarea siguranței și responsabilității în trafic – Parada moto Blackhelmets RC Într-un...

Comunitatea motoNoutati motoSaloane moto

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama...

Comunitatea motoNoutati moto

Suzuki, expozant la MotorFest 2024

București Mall găzduiește primul său eveniment moto de amploare, aducând împreună majoritatea...

Comunitatea motoNoutati moto

Ducati, expozant la MotorFest

București Mall se pregătește să găzduiască primul său eveniment moto de amploare,...