Husqvarna Norden 901 Expedition 2023

Așa cum ne așteptam, Husqvarna a anunțat un nou Norden 901 Expedition, adăugând un model mai capabil de aventură la gama sa. Echipat cu o suspensie cu o cursă mai lungă și venind standard cu o serie de accesorii, cum ar fi coburi impermeabile, Norden 901 Expedition are un preț de vânzare de 14.935 Euro.

Motorul rămâne același bicilindru paralel de 889 cmc ca și la Norden 901, având același ADN ca și motorul de la fratele din Pierer Mobility, KTM 890 Adventure. Cifrele de performanță maximă sunt aceleași 103 CP la 8.000 rpm și 100 Nm la 6.500 rpm revendicate de Norden-ul de bază.

Electronica este, de asemenea, similară cu cea a modelului de bază, cu ABS în viraje, control al tracțiunii în viraje, control al cuplului și cruise control. Cele trei moduri de rulare, Street, Offroad și Rain, sunt preluate de la Norden 901, dar Expedition primește în standard și modul personalizabil Explorer.

Cadrul tubular din oțel crom-molibden și subcadrul trellis din oțel sunt, de asemenea, neschimbate, oferind un echilibru între greutate redusă și rezistență.

Husqvarna a înlocuit furca WP APEX 43 de la Norden 901 cu o furcă inversată WP-XPLOR de 48 mm, complet reglabilă, cu o cursă de 9,4 mm. De asemenea, monoamortizoarele WP APEX au fost înlocuite cu un amortizor XPLOR cu sistem de amortizare progresivă (PDS) și amortizare reglabilă în preîncărcare.

La fel ca și Norden-ul obișnuit, Expedition vine standard cu un amortizor de direcție, iar cadrul poate fi echipat cu un amortizor de direcție offroad reglabil.

Nu știm încă înălțimea la șa pentru  Expedition, dar ne așteptăm să fie mai mare ca la Norden de bază, la care este reglabilă între 853 mm și 873 mm . Știm însă că  oferă o gardă la sol de 269 mm, față de cea de 251 mm a modelului obișnuit.

Norden 901 Expedition vine cu jante tubeless cu spițe, cu o roată de 21 de inch pe față și una de 18 inch pe spate. Este ”încălțată” cu Pirelli  Scorpion Rally STR.

Pentru a fi un adevărat tourer, Norden 901 Expedition este dotat cu un parbriz înalt, manșoane încălzite, o șa încălzită pentru șofer și un set de coburi laterale impermeabile, care oferă 18 litri de spațiu de depozitare pe fiecare parte. Rezervorul de combustibil de 19 L este neschimbat față de Norden 901, Husqvarna susținând același consum de combustibil de 4.5 L/100 km

Pachetul este completat de un cric central, un scut ideal pentru aventurile în afara asfaltului și conectivitate pentru telefoane  cu navigație pas cu pas, toate acestea fiind oferite anterior ca accesorii separate pentru Norden-ul obișnuit. Cu toate piesele adăugate, nu este surprinzător faptul că Expedition este mai greu decât Nordenul de bază, ajungând la o greutate declarată de 214 kg (fără combustibil), o diferență de greutate de 10 kg .

Adaugati comentariu