Home Noutati moto Honda devine brandul nr. 1 pe piaţa moto din România
Noutati moto

Honda devine brandul nr. 1 pe piaţa moto din România

2
Honda


În 2021 s-au înmatriculat 642 de motociclete și scutere Honda noi, astfel Honda devine brandul numărul 1 în România, cu o cotă de piață de 20,7%.

  • Piața moto din România depășește 3.200 de unități înmatriculate în 2021, cu o creștere de peste 25% față de anul 2020.
  • Pentru anul 2022, Honda Trading România preconizează o creștere a pieței și o maturizare continuă a comunității moto.

Anul 2021 a reprezentat un an cu importante schimbări strategice pentru Honda Trading România. Calitatea produselor Honda, îmbunătățirea continuă a serviciilor oferite clienților (disponibilitatea unităților de test-ride și a celor de stoc), precum și introducerea programului de garanție extinsă, au plasat Honda drept brandul numărul 1 în ceea ce privește înmatriculările de motociclete și scutere noi, acoperind o cotă de piață de 19.8%, cu 642 de unități înmatriculate.

Chiar dacă perioada pandemică a schimbat modul de reacție și relaționare cu clientul, piața moto din România crește substanțial în fiecare an. Din acest punct de vedere, 2021 a reprezentat cel de-al treilea an de creștere a numărului de motociclete și scutere înmatriculate în România, ascensiunea fiind de peste 25% de la un an la altul, cu un total de 3.239 unități înmatriculate[2]. Totodată, piața moto din România arată semne de maturizare prin alegerea motocicletelor și scuterelor ca variantă alternativă de transport.

Anul 2021 a reprezentat un an cu importante schimbări strategice pentru Honda Trading România.

Căutarea unor soluții viabile pentru a evita aglomerația din marile orașe, alături de pasiunea pentru deplasarea pe două roți au dus în 2021 la creșterea segmentelor de piață dedicate scuterelor și motocicletelor de cilindree medie, care facilitează mobilitatea urbană. Astfel, cele mai vândute modele Honda au fost cele regăsite în Gama de 650 cc (CB650R și CBR650R), Gama 500 (CB500F, CB500X), Rebel 500, NC750X, Africa Twin, precum și scuterul PCX 125.

În acest sens, adoptarea legii ce permite conducerea scuterelor de până la 125 cc cu permis categoria B (în anumite condiții specifice aquisului comunitar și care să permită fluența traficului în siguranță deplină) ar putea contribui decisiv la dezvoltarea fenomenului moto din România. Totodată, ar alinia contextul legislativ al traficului la nivelul țărilor occidentale.

Mai mult, anul 2022 aduce pe piață două modele noi: Honda NT1100 și Honda ADV-350.

Pentru anul 2022, Honda Trading România preconizează o creștere a pieței și o maturizare accentuată a comunității moto. „Suntem convinși că migrația va continua din zona de hobby a motociclismului spre aceea mai pragmatică, a alternativei de mobilitate urbană”, spune Mihai Sandu – Motorcycles Sales Manager (Honda Trading România). „Tocmai în acest sens, depunem eforturi constante pentru a pune la dispoziția clienților noștri un portofoliu complet de produse și stocul necesar de unități. De asemenea, în fiecare an am îmbunătățit calitatea serviciilor oferite clienților Honda, acesta rămânând obiectivul principal și pentru perioada următoare. Ne dorim să fim în continuare un factor activ și implicat în comunitatea moto din România, pentru dezvoltarea unui climat moto sănătos și sigur”

Mai mult, anul 2022 aduce pe piață două modele noi: Honda NT1100 și Honda ADV-350. Fiecare se bucură de o dezvoltare tehnică bazată pe feedback-ul clienților, aducând un plus de siguranță și confort atât în turele lungi, în cazul lui NT1100, cât și în oraș, în cazul scuterului-crossover ADV-350.

De anul acesta Honda Trading România adaugă portofoliului de produse și motocicletele de off-road. Pentru prima dată, pe piața din România au fost introduse în protofoliul Honda modelele de competiție: CRF 150R, CRF 250R, CRF 450R., dar si cele destinate copiilor: CRF 50R, CRF 110R și CRF 125R, care pot fi deja găsite în întreaga rețea de dealeri.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Yamaha XSR900 GP: stil retro și tehnologie modernă într-o singură motocicletă

Dacă vrei să pară că mergi pe o motocicletă din anii ’80,...

Noutati moto

Triumph Thruxton Final Edition: cântec de lebădă pentru cafe-racer-ul britanic

Triumph a prezentat Thruxton Final Edition, versiunea care va reprezenta ultima serie...

Motociclete electriceMotocicliști începătoriNoutati motoRide test

Niu NQi GTS- Tesla scuterelor?

Timp de o săptămână mi-am lăsat termica printre electricele din showroomul Niu...

Motocicliști începătoriNoutati motoRide test

Mitt 125 GP2, sportivitate cu o inimă mică

Mitt vrea să cucerească inimile tinerilor de 16 ani cu o sportivă...