Home Noutati moto CMX, acum și mai rebel: noul Honda Rebel CMX 1100
Noutati moto

CMX, acum și mai rebel: noul Honda Rebel CMX 1100

44
21YM CMX1100 REBEL


Honda Rebel CMX 1100 este fratele mai mare a popularei motociclete A2, Rebel CMX 500. Motorul twin paralel este, evident, preluat de la Africa Twin, cu modificările de rigoare pentru a livra performanțele la un alt regim de turații. Cadrul tubular folosește bare de oțel cu diametru ceva mai mare pentru rezistență, are un ampatament mai mare cu 3 cm decât modelul 500, dar reține cat se poate de mult din identitate vizuală a fratelui mai mic.

700 mm: aceasta este înălțimea șeii. Manevrabilatea și stabilitatea fac casă bună cu noua motocicletă.

Motorul lui Honda Rebel CMX 1100

87 CP dezvoltați la 7.000 rpm și 98 Nm la 4.750 rpm au impus introducerea ajutoarelor electronice. Astfel, există accelerație RBW cu 3 moduri de condus, controlul wheelie și HSTC (sistemul de control electronic al cuplului de la Honda). Volanta cu masă mai mare oferă o inerție cu 32% în plus, iar asta înseamnă un răspuns mai puternic pentru accelerațiile la turații mici. este de la sine înțeles că motorul respectă normele de poluare Euro 5. Consumul mediu anunțat este de 4,9 l/100 km (5,3 l/100 km în varianta cu DCT).

Dimensiunile compacte ale motorului au permis centralizarea cât mai bună a maselor și obținerea unui centru de greutate jos fără a coborî și sacrifica garda la sol.

Honda CMX1100 Rebel. Primele imagini transmit potențialul turelor lungi cu pasager.

Cât costă noul Honda Rebel 1100 cu cutie automată DCT?

Prețul pentru Rebel 1100 începe de la 10.450 Euro cu TVA inclus, iar pentru opțiunea cutiei de viteze automate DCT se adaugă 1.200 euro, ajungând în total la 11.650 Euro. După multe motociclete automate încercate, noi suntem de părere că merită difierența. Nu ia din plăcerea condusului normal.

Un Cruiser, sau Bobber dacă vrem să fim mai preciși, cu o cutie automată? Da, fiind vorba de motorul preluat de la Africa Twin, montarea DCT-ului este o simplă formalitate. Din 2010 până acum, în Europa, s-au vândut peste 140.000 modele cu DCT. Diferența de greutate este de 10 kg, ajungându-se la o masă totală la plin de 233 kg în această configurație.

Mai multă putere poate deveni periculoasă dacă nu este controlată cum trebuie și, pe lângă sistemele electronice, modelul este echipat cu un disc de frână de 330 mm și un etrier radial, spre de deosebire de cel clasic al versiunii 500.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...

Noutati motoRide test

Test Honda NX500, Polivalentul

Noua motocicletă care înlocuiește în gama Honda popularul CB500X Cei care au...