Home Noutati moto Yamaha D’elight – Unisex appeal
Noutati moto

Yamaha D’elight – Unisex appeal

19


Yamaha D’elight, model nou pentru 2021, este o soluție de mobilitate urbană ce pune accent pe design. Are un far mai rotunjit, semnalizatoare complet încastrate și o lampă de poziție montată pe carenă.

Pentru că Yamaha D’elight cântărește doar 101 kg, inclusiv combustibil și ulei, este cel mai ușor scuter din clasa sa. Iar asta îl face alegerea ideală pentru navetiștii urbani de ambele sexe și mai ales pentru piloții începători. Această masă redusă oferă o agilitate crescută, în special în traficul urban cu opriri și reporniri frecvente și, totodată, ușurința de a îl parca sau de a îl așeza pe cricul central.

Blue Core Euro 5 și Start & Stop pentru Yamaha D’elight

Pentru 2021, noul D’elight este echipat cu cea mai recentă tehnologie Start & Stop a motorului, cu posibilitate de activare/dezactivare. Atunci când sistemul este activat, funcția Start & Stop oprește automat motorul de fiecare dată când scuterul se oprește la semafoare sau intersecții, pentru a reduce la minimum poluarea locală și costurile de combustibil, repornind apoi motorul imediat ce frânele sunt eliberate, iar accelerația este rotită.

 

Așa cum îi stă bine unui scuter, Yamaha D’elight dispune de un spațiu generos de depozitare sub șa, ceea ce îl face alegerea ideală pentru naveta zilnică. Șaua dublă, confortabilă, poate fi deblocată pentru accesarea unui spațiu de depozitare rezistent la intemperii, suficient de mare pentru găzdui o cască de dimensiuni normale. Aici își pot găsi cu ușurință locul bagajele sau cumpărăturile. Responsabil pentru caracterul unisex trebuie că este designul. Unul de inspirație latină, dacă întrebați anumiți fani ai acelei mărci italiene.

Cu o masă la plin de 101 kg, Yamaha D’elight este foarte ușor de utilizat în oraș, facilitând inclusiv manevrele de parcare și urcare/coborâre de pe cric.

Principalul factor care face din modelul D’elight un mijloc ideal de transport urban este motorul de 125 cm3, extrem de silențios și economic, complet compatibil cu Euro 5 pentru anul 2021. Motorul produce cuplul maxim la doar 5.000 rpm – o turație considerabil mai redusă decât cea a altor scutere din această clasă. 

Deoarece cuplul maxim al motorului este produs la turații mult mai mici decât în cazul multor alte scutere, Yamaha D’elight oferă o călătorie mai relaxată și mai plăcută. Consumul declarat de producător pentru acest model este de 1.8 l/100 km.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Comunitatea motoNoutati motoSaloane moto

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama...

Noutati moto

MotorFest 2024, Inaugurarea

București Mall și-a deschis porțile pentru un eveniment moto de amploare, aducând...

Comunitatea motoNoutati moto

Suzuki, expozant la MotorFest 2024

București Mall găzduiește primul său eveniment moto de amploare, aducând împreună majoritatea...

Noutati moto

La Motorfest 2024 poți câștiga un Trackday!

București Mall se pregătește să găzduiască primul său eveniment moto de amploare,...