Home Noutati moto HARLEY-DAVIDSON „MILWAUKEE-EIGHT“
Noutati motoPrezentare

HARLEY-DAVIDSON „MILWAUKEE-EIGHT“

22
MY17 Lit Book Outtakes


 

HARLEY-DAVIDSON LANSEAZĂ MOTORUL „MILWAUKEE-EIGHT“,  CEL MAI PERFORMANT BIG TWIN DIN ISTORIA COMPANIEI. MILWAUKEE ESTE LOCUL NAȘTERII UNORA DINTRE CELE MAI PRESTIGIOASE MOTOARE DE PE PLANETĂ, TOATE V2, PURTÂND NUME ARHI-CUNOSCUTE PRINTRE MOTOCICLIȘTI: KNUKCLEHEAD, PANHEAD, SHOVELHEAD.

 

harley davidson milwaukee-eight

Ei bine, în 2016 a venit rândul orașului de baștină să își graveze numele în metalul unui motor Harley-Davidson, pentru că cea mai recentă generație de propulsoare Big Twin a mărcii a fost botezată „Milwaukee-Eight“. O denumire cât se poate de potrivită aleasă de o companie care, spre deosebire de multe altele, nu a fost dispusă niciodată să se dezrădăcineze și a rămas plantată cu mândrie în Wisconsin. Dar de ce „Eight“ (8)? Pentru că 8 este numărul de supape cu care sunt înzestrate noile motoare, motiv din care „respiră“ cu 50% mai bine și livrează, în consecință, cu 11% mai mult cuplu și au consum de carburant mai redus decât propulsoarele Twincam pe care înlocuiesc. Milwaukee-Eight reușește aceste lucruri printr-o arhitectură modernă: deși motorul are o singură axă cu came în bloc, aceasta comandă câte 4 supape pe fiecare cilindru.

 

MY17 Key Feature. Touring Road King FLHR

Este o distribuție tip Unicam, pe care o mai întâlnim la motoarele Honda de off-road + Africa Twin. O soluție tehnică dovedită inspirată prin prisma performanțelor, economiei și respectării normelor de poluare actuale. În plus, noul motor are câte două bujii pe fiecare cilindru, răcire modernă și arbore de contrabalansare – sunt anulate 75% dintre vibrațiile la relanti și datorită montării pe cadru cu prinderi de cauciuc. Am vorbit de răcire și aici vom face diferența între cele trei tipuri de motoare Milwaukee-Eight lansate (toate V2 la 45°): – Motorul „107“ de 1745 cmc (107 inchi cubici) este răcit cu aer și ulei – dar asta nu înseamnă că lubrifiantului din motor doar i se reduce temperatura într-un radiator extern, ci că uleiul răcit este pompat prin canale speciale în cele mai fierbinți zone ale chiuloaselor și le răcește. Acest motor va fi montat pe modelele Street Glide Special, Road Glide Special, Road King/Road King Classic și Freewheeler (trike). – Motorul „Twin-Cooled™ 107“ având aceiași 1745 cmc dar răcire cu lichid (apă, antigel) a chiuloaselor, în plus față de cea cu aer.

 

harley davidson milwaukee-eight

Această variantă și mai modernă de propulsor este rezervată pentru moment modelelor Ultra Limited/Ultra Limited Low, Road Glide Ultra and Tri Glide Ultra. – Motorul „Twin-Cooled™ 114“ de 1870 cmc (114 inchi cubici) având aceeași răcire cu lichid ca și cel de mai sus. Doar două motociclete vor fi înzestrate cu acest motor – CVO Limited și CVO Street Glide. După cum vedeți, momentan noua generație echipează doar motocicletele din gama Touring. Vă spuneam că motoarele Milwaukee-Eight dezvoltă cu 11% mai mult cuplu ca versiunile Twincam pe cere le înlocuiesc, iar acest lucru se traduce la asfalt prin accelerații cu 11% mai rapide. Astfel, potrivit inginerilor de la Harley-Davidson, la accelerația de la 0 la 100 Km/h noile modele vor lăsa în urmă vechea generație cu 3 lungimi de motocicletă, în timp ce la accelerația de la 100 la 130 Km/h în cea mai înaltă treaptă de viteză vor avea un avantaj de 2 lungimi. Toate acestea în condițiile în care cuplul generos este dezvoltat încă de la turații joase, în buna tradiție Big Twin Harley.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Comunitatea motoNoutati motoSaloane moto

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama...

Noutati moto

MotorFest 2024, Inaugurarea

București Mall și-a deschis porțile pentru un eveniment moto de amploare, aducând...

Comunitatea motoNoutati moto

Suzuki, expozant la MotorFest 2024

București Mall găzduiește primul său eveniment moto de amploare, aducând împreună majoritatea...

Noutati moto

La Motorfest 2024 poți câștiga un Trackday!

București Mall se pregătește să găzduiască primul său eveniment moto de amploare,...