Harley-Davidson FXDR 114 – Un nou Power Cruiser bazat pe platforma Softail

Harley-Davidson a anunțat 100 de modele noi până în 2027, iar FXDR 114 este cea mai recentă dintre acestea. Este un power cruiser care livrează performanță și manevrabilitate. Bazat pe platforma Softail introdusă în 2018 și având multe elemente din aluminiu sau aliaje (basculă, jante, etc.), modelul reușește să păstreze o masă totală cât mai redusă. Păstrăm, totuși, proporțiile.

FXDR comunică intențiile sale în livrarea performanțelor pure prin design-ul inspirat din cursele de drag, unde livrarea cuplului către asfalt are o execuție sofisticată.

Un parbriz relativ mic încadrează farul LED și sparge curenții de aer, un rezervor alungit definește mai clar profilul motocicletei, iar codița scurtă lasă la vedere acel pneu spate de 240 mm lățime. O micuță carenă maschează în partea din față radiatorul de ulei.

Model Year 2019 GAP Photography

Suspensia monoshock spate, fără piston, și un avantren cu furci inversate și arcuri progresive pe trei niveluri, alături de unghiuri de înclinare mai bune decât la orice alt Softail (32,6 pentru stânga și 32.8 pentru dreapta) asigură manevrabilitatea necesară pentru a te bucura deplin de acest power cruiser nu doar în oraș sau pe vreun drum drept, cât și pe un segment virajat. Mici plăceri de motociclist.

Motorul este cel mai puternic oferit pentru un cadru Softail, un Milwaukee Eight 114 V-Twin. Forma admisiei orientată către înainte este inspirată de la motocicletele de curse de accelerție (World Champion Screamin Eagle/VAnce & Hines) asigură un flux mai bun de aer. Eșapamentul este redesenat pentru a permite unghiuri de înclinare mai mari. Motorul cu suporți rigizi și arbori de contrabalansare oferă confort prin lipsa virbrațiilor și performanță printr-un cuplu despre care se speculează că poate rearanja asfaltul.

Adaugati comentariu