Erik Buell s-a întors, electric. Compania Fuell prezintă Flow

Erik Buell a revenit în lumea moto cu un concept destinat să curenteze mobilitatea urbană. Unul dintre inginerii favoriți ai motociclismului s-a întors cu o creație caracteristică, cu soluții tehnice aparte și un design inconfundabil. Îi are alături pe Frederic Vasseur, în prezent director Alfa Romeo Formula 1 și fondator al Spark Racing Tehnology (Formula E), și pe antreprenorul trans-atlantic Francois Terny, atras de inovațiile tehnologice și noi modele de business. Noua companie, denumită Fuell, își propune să acopere necesitățile unei mobilități urbane care necesită un vehicul personal pentru a acoperi distanțe mai mari de 5 kilometri și, prin urmare, să înlocuiască autoturismele și poate chiar transportul public. Mediul urban prezintă acum cea mai ofertantă destinație pentru utilizarea motoarelor electrice (viteze reduse, accelerare rapidă, zero emisii, zgomot zero, distanțe mai scurte parcurse, infrastructură de încărcare mai răspândită).

În fața unor orașe compleșite de poluare, blocaje, zgomot și a noilor reglementări care limitează motoarele cu combustie internă, compania FUELL este de a oferi o selecție completă și unică de biciclete inovatoare, electrice și atractive pentru a acoperi toate nevoile mobilitatea urbană în călătoriile în oraș care necesită un vehicul personal pentru a acoperi distanțe mai mari de 3 mile și, prin urmare, să înlocuiască autoturismele și transportul public.

Ruptă parcă din filmele SF, Flow este o motocicletă electrică cu inovații tehnologice cumva așteptate de la Erik Buell. Flow este disponibilă în variante de 11 kW, echivalentul unui motor termic de 125 cmc, și de 35 kW. Motorul electric este montat pe roate spate și a fost dezvoltat special pentru Flow, înlăturându-se transmisia finală (lanț sau curea). Puterea dezvoltată și greutatea sunt acceptabile, spun declarațiile oficiale. Plăcerea condusului este promisă de un centru de greutate jos și cuplul motorului electric. Nu este o motocicletă care doar fură privirile și atât, latura practică fiind și ea impresionantă: 50 litri stocare internă. Iar autonomia anunțată este de 200 km, acesta fiind un fel de barem pe care l-am remarcat în domeniul motocicletelor electrice. Estimările actuale anunță că primele motociclete Fuell Flow vor vedea asfaltul în anul 2021.

Adaugati comentariu