Home Saloane moto EICMA 2023: tinerii și mobilitatea urbană sunt în centrul atenției
Saloane moto

EICMA 2023: tinerii și mobilitatea urbană sunt în centrul atenției

8


Lumina reflectoarelor se îndreaptă din nou spre cea mai importantă scenă pentru industria celor două roți și comunitatea sa de entuziaști. Înapoi în pavilioanele Fiera Milano din Rho, între 7 și 12 noiembrie, va avea loc EICMA, Expoziția Internațională a Două Roți.

Ediția cu numărul 80 a celui mai longeviv eveniment expozițional din lume a fost prezentată în această dimineață la Piccolo Teatro Strehler – Scatola Magica din Milano. „Un loc care nu a fost ales întâmplător, deoarece”, a explicat președintele EICMA, Pietro Meda, „într-o oarecare măsură, EICMA este organizarea unei piese de teatru complexe, care trebuie să fie capabilă să entuziasmeze și să satisfacă atât publicul larg, cât și expozanții care urcă pe scena pe care le-o pregătim”. Iar cifrele din „playbill” 2023, care revin puternic la parametrii de dinainte de pandemie, anunță deja o ediție de succes.

NOUTĂȚI: SPORTURILE ELECTRONICE ȘI MOBILITATEA URBANĂ

Două, printre altele, sunt temele expoziționale și zonele de interes complet noi care caracterizează angajamentul EICMA pentru această ediție din 2023: EICMA Esports Arena și o zonă dedicată mobilității urbane. Prima va fi o zonă dedicată în întregime lumii sporturilor electronice și a jocurilor video de motorsport, care va găzdui un program bogat de activități, inclusiv finalele campionatului de motocross online în patru etape, pe care EICMA l-a lansat zilele trecute în toată Europa și în Statele Unite și care se joacă în ultimele săptămâni. „Un proiect creat pentru a-i implica pe cei tineri și foarte tineri și, a comentat președintele Meda, și un instrument pentru companiile din sector pentru a se adresa pieței de mâine. Cu siguranță, tinerii nu duc lipsă de activitate la EICMA, dar cu această inițiativă, împreună cu inițiativa NFT lansată anul trecut și care continuă, dorim să introducem un fel de „algoritm EICMA” pe web pentru a implica publicul nostru și a-l determina să trăiască o experiență directă de pasiune printre standuri”.

Pe de altă parte, cea de-a doua noutate a EICMA, zona de mobilitate urbană, subliniază valoarea instituțională a evenimentului. Însuși directorul general al societății organizatoare, Paolo Magri, este cel care subliniază „cât de importantă a fost munca depusă în ultimii ani pentru a dezvolta activități de promovare și de relații publice în favoarea anturajului nostru, precum și oportunitățile de discuții și de formare pentru managerii de top din sector”.

Zona dedicată mobilității urbane”, a explicat Magri, „va găzdui companii, instituții și, mai ales, start-up-uri din acest sector, cărora le oferim o vitrină internațională cu sprijinul ICE, agenția de promovare externă și internaționalizare a companiilor italiene, dar va găzdui și discuții și întâlniri informative: scopul este de a arăta cum vehiculele pe două roți, atât cele cu pedale, cât și cele cu motor, sunt deja și vor fi din ce în ce mai mult un răspuns concret la o nouă și mai complexă cerere de mobilitate venită din partea orașului. Acest spațiu, promovat împreună cu ANCMA, asociația producătorilor și cu întregul sector, este o sămânță în solul EICMA pe care dorim să o facem să crească și se configurează, de asemenea, ca un loc privilegiat pentru a asculta solicitările întreprinderilor și ale cetățenilor”.

Autor
Andrei Micu

Pasiunea pentru motociclete l-a determinat să și scrie despre ele, reușește să își transmită entuziasmul prin articolele în care transformă fiecare plimbare cu motocicleta într-o poveste interesantă. Caută în fiecare zi motociclete inedite pe care să le prezinte cititorilor. Pentru el sezonul moto nu se termină nici iarna. Pe lângă pasiunea pentru senzații tari pe două roți, activează ca voluntar de prim ajutor în cadrul programului „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati motoSaloane moto

2023 Fără salon de motociclete

SMAEB- Salonul de Motociclete, Accesorii și Echipamente București 2023, ediția care marca...

Saloane moto

Salonul Motor Bike Expo Verona 16 – 19 ianuarie 2020

Date, orar, prețuri: tot ce trebuie să știți despre salonul de motociclete...

Noutati motoSaloane moto

Harley-Davidson Livewire – prim contact la EICMA

Am văzut și atins pe viu un Livewire la standul Harley-Davidson de...

Noutati motoSaloane moto

Conceptul Honda CB4X la EICMA 2019

Pentru al 5-lea an consecutiv, Honda folosește zona “Design Studio” din cadrul...