Home Noutati moto Ducati Hypermotard 698 Mono: primul Supermotard monocilindric din Borgo Panigale
Noutati moto

Ducati Hypermotard 698 Mono: primul Supermotard monocilindric din Borgo Panigale

127


După o campanie de teasing ce a început prin prezentarea noului motor Superquadro Mono, Ducati a dezvăluit și motocicleta care îl găzduiește: Hypermotard 698 Mono.

Agregatul cu un singur cilindru poate fi văzut drept un motor de Panigale V2 tăiat în două, deoarece se bucură de toate tehnologiile acestuia. Discutăm de un alezaj care să i se potrivească unui piston de 116 mm, sistemul de distribuție Desmodromic, o cursă de 62.4 mm și un raport de compresie de 13.1:1.

Configurația are două axe cu came și implică un interval de verificare a supapelor la 29.000 km, iar intervalul de schimb al uleiului este de 15.000 de kilometri. Răcirea este cu lichid. În standard este o transmisie manuală cu șase trepte, cu ambreiaj cu funcție anti-hopping, oferită opțional alături de un quickshifter cu funcție sus/jos, numai bun pentru a stoarce fiecare strop de performanță din acest model.

Propulsorul are o putere maximă de 77.5 cai-putere la 9.750 rpm în varianta standard, livrând cuplul maxim, de 63 Nm, la 8.000 rpm. Dacă optezi pentru evacuarea opțională Termignoni, puterea maximă este de 85 cai-putere la 9.500 rpm. Este bine de știut și că turația maximă este de 10.250 rpm, despre care cei de la Ducati spun că nu a mai fost atinsă până acum de un monocilindru produs în serie și omologat pentru drumurile publice. Există și o variantă limitată din fabrică la 35 kW, deci numai bun pentru cei care au permis de categorie A2.

De notat faptul că Ducati oferă noul Hypermotard 698 în varianta Mono și Mono RVE. Diferența dintre cele două este la nivelul culorii exterioare. Mono vine în Ducati Red, în timp ce RVE se prezintă într-o configurație cu roșu, gri și negru, inspirată de graffiti, potrivit italienilor de la Ducati.

Pentru Hypermotard 698, Ducati a optat pentru un cadru tubular tip trellis din oțel. Suspensia față este Marzocchi, cu furcă din aluminiu și jambe de 45 mm, montată invers și complet reglabilă. Suspensia spate este cu monoamortizor reglabil de la Sachs, montat pe o basculă pr0-link. Frânele față sunt Brembo M4.32 cu discuri de 330 mm, pompă de frână radială și manetă de frână reglabilă. Roata spate are o frână monodisc de 245 mm cu etier flotant cu un singur piston. Ambele roți prezintă ABS cornering de la Bosch, în varianta 10.3ME, realizată împreună cu Brembo.

Roțile sunt de 17 inchi, realizate din aliaj și vin cu anvelope Pirelli Diablo Rosso IV în standard. Cursa roții față este de 215 mm, iar roata spate are o cursă de 240 mm. Înălțimea la șa este de 904 mm în standard, dar poate fi coborâtă la 889 mm cu șaua joasă oferită opțional. Masa în ordine de mers, dar fără carburant este de 151 de kilograme.

Riderul poate opta între trei trepte de putere (Low, Mid, High) și patru moduri de rulare (Sport, Road, Urban, Wet). Nu lipsește controlul tracțiunii, reglajul electronic al frânei de motor, Ducati Power Launch (launch control) și wheelie control. Funcțiile acestea pot fi configurate pe ceasurile de bord LCD IBN (Improved Black Nematic) de 3.8 inchi diagonală.

Disponibilitatea noului model va fi anunțată cât de curând la toți dealerii Ducati, iar primele modele ar urma să sosească în showroom-uri în Februarie 2024.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Romaniacs 2024 MotorXpert
Competitii motoNoutati moto

Mai sunt câteva zile până la startul Romaniacs 2024

La cea de-a 21-a ediție a competiției recunoscută drept cel mai dificil...

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...