Home Comunitatea moto Complici: BMW și Yamaha au organizat evenimentul 1.000 cmc Track Experience
Comunitatea motoPiata moto

Complici: BMW și Yamaha au organizat evenimentul 1.000 cmc Track Experience

1


Este inconfundabil sunetul unei sportive pornite la primele ore ale dimineții. Nu știu ce senzații vor stârni pe viitor electricele dar, să auzi la unison vreo 10 motociclete bolborosind pe linia boxelor îți va face puțin pielea de găină prin anticipare. Cu atât mai mult cu cât printre ele sunt și ediții speciale ale sportivelor de 1.000 cmc. Evenimentul despre care urmează să vorbim este o premieră la care suntem bucuroși că am participat, organizată în comun de importatorii BMW și Yamaha în România, adică BMW Motorrad România, respectiv Motodynamics.

Evenimentul s-a numit 1.000 cmc Track Experience. A fost, pe scurt, o ocazie în care pasionații și curioșii au putut experimenta într-un mediu sigur senzațiile oferite de modelele cele mai puternice și avansate tehnologic ale fiecărui producător. Astfel, de la piloți de bulevard până la cei adevărați, și de la simpli curioși la pasionați, toți participanții fost invitați să se bucure de câteva ture pe circuit în compania modelelor ale căror poze le sunt probabil background pe telefon.

Marius Băcilă a jucat rolul de profesor, ajutându-i pe cei fără experiență să înțeleagă aspectele de bază ale mersului pe motocicletă, schimbând impresii și recomandări cu cei care au mai fost pe la ore, și pregătit să-i pună în banca lor pe cei care ar putea pica, la propriu, din cauza entuziasmului de moment. 

Ambiția și talentul

Totul este făcut să presteze la un nivel atât de înalt, încât tot efortul nostru de a munci motocicletele pe pistă nu a făcut decât să descopere niște trăsături de suprafață. Și fără o electronică atât de avansată nu le-am fi găsit nici pe alea. Frânat prea devreme și prea mult, accelerat prea puțin, coborât când nu trebuie și obosit prea devreme. Știți povestea sau o recunoașteți.

BMW M1000 RR sună metalic, cumva în acord cu suratele bavareze pe patru roți de la care a împrumutat inițiala M. Și se prezintă aproape ca o italiancă, nu vreau să fiu superficial, însă când arată așa cum i-ai putea refuza? Foarte aproape este varianta S1000 RR. Yamaha R1 parcă te privește atent, așteptând un singur semn să se dezlănțuie. R1 M împinge lucrurile mai departe și dacă ești pregătit pentru “partea întunecată”, urcă-te în șaua acestei sportive ce folosește din plin carbonul și alte racing goodies. MT-09 SP și S 1000 R sunt variante ușor diferite care îndeplinesc același scop, distractive în orice situație, chiar și pe circuit. 

Ne-am bucurat sincer să participăm la acest eveniment organizat în comun de importatorii BMW și Yamaha România. A fost genul de eveniment care sper să devină o obișnuință și poate chiar să mai aducă laolaltă și alte mărci, pentru că până la urmă, e vorba de o pasiune comună.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Piata moto

Un nou showroom și service moto în București: Zeno Moto

În weekendul 14-15 octombrie a fost inaugurat un nou showroom moto în...

Comunitatea moto

Cu Motorrad la Motorpark: BMW Motorrad Track Experience 2023

Chiar dacă marca germană nu ar fi celebrat aniversarea a 100 de...

Comunitatea moto

Mit sau adevăr: poți frâna mai bine fără ABS?

În aproape orice grup de motocicliști te-ai afla, fie că este online...

Comunitatea moto

Un nou record Guinness: Cel mai bătrân motociclist înscris într-o competiție!

Știm cu toții că mersul pe motocicletă nu este pentru toată lumea,...