Home Accesorii Cum alegi un scut de motor metalic perfect pentru mașina ta?
Accesorii

Cum alegi un scut de motor metalic perfect pentru mașina ta?

1
scut metalic


Motorul este componenta cea mai importantă pe care o are mașina ta, fără de care funcționarea acesteia ar fi imposibilă. Expus unor situații delicate, cum ar putea fi un carosabil cu denivelări, un drum accidentat sau unul cu pietriș, motorul are toate șansele să cedeze în situația în care nu este protejat.

Așa cum îi spune și numele, un scut auto va funcționa precum o barieră puternică împotriva tuturor acestor factori externi și va prelungi durata de viață a motorului, implicit a mașinii tale.

Dacă nu ești convins de faptul că autoturismul pe care îl conduci are nevoie de un scut de motor, ți-am pregătit în continuare toate informațiile care ți-ar putea fi utile în acest sens.

 

De ce să montezi un scut de motor?

Lista avantajelor utilizării unui scut de motor începe cu o situație pe care mai toți șoferii români o întâlnesc în trafic. În sezonul rece, străzile sunt acoperite de material antiderapant care face posibilă deplasarea mașinilor în siguranță, indiferent de temperaturile înregistrate în termometre. Din nefericire, România este una dintre puținele țări care încă mai folosește sarea și nisipul ca bază pentru materialul antiderapant. În lipsa unui scut de motor, acestea pot ajunge în contact cu motorul și celelalte componente auto, provocându-le ruginirea sau griparea, ceea ce ar însemna o cheltuială foarte mare pentru reparații, care îți va da peste cap bugetul.

Praful și carosabilul plin de gropi reprezintă al doilea motiv pentru care ar trebui să ai montat pe mașină un scut auto. În timp, acestea pot afecta serios piesele cu care intră în contact, existând chiar riscul de a le lovi direct, la coborârea sau urcarea pe sau de pe o bordură înaltă.

Totodată, nici trecerile la nivel cu calea ferată a trenurilor sau a tramvaielor nu ar trebui să te lase indiferent, pentru că multe dintre acestea, în lipsa unor verificări sau reparații de ani buni, îți pot trimite mașina în service.

Nu ar trebui să pierzi din vedere, poate, nici cel mai mic avantaj al unui scut de motor, acela de izolare fonică. Zgomotul produs de motor și celelalte componente ale mașinii în timpul deplasării sunt destul de puternice, așa că viitoarele tale călătorii pot fi transformate din experiențe nu tocmai plăcute într-unele cu adevărat confortabile. Tot ce trebuie să faci este să comanzi și să montezi un scut auto metalic!

Unde poți comanda un scut auto?

Caută un magazin online de piese auto de încredere, așa cum este autogedal.ro, și comandă un scut de motor creat special pentru mașina pe care o conduci. Va trebui să alegi din meniul site-ului marca, modelul și anul de fabricație al autoturismului tău. Poți comanda un scut de motor Renault, unul pentru Peugeot, un scut de motor pentru Opel sau pentru orice alt brand auto pe care l-ai ales să te însoțească la drum.

Dacă te întrebi cât costă un scut auto, poate ar fi bine să știi că prețul pentru o astfel de componentă este unul foarte mic, în comparațiile cu avantajele pe care le are și cu cheltuielile de la care te va scuti pe viitor.

Alege să-ți protejezi mașina și echipeaz-o numai cu accesorii de calitate, pentru călătorii fericite!

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AccesoriiCascaUtile

Când trebuie înlocuită casca moto?

Soarele, căldura, utilizarea intensivă și depozitarea necorespunzătoare scurtează durata medie de viață...

AccesoriiCascaEchipamentNoutati moto

Cardo Packtalk Edgephones: căștile la care visau instructorii moto

Specialiștii de la Cardo au prezentat un nou model de cască fără...

AccesoriiCascaEchipamentNoutati moto

Viziera încălzită a debutat comercial, dar prețul e pe măsură

Ce ai spune dacă ai afla că există o vizieră moto încălzită...

cardo
AccesoriiCasca

Cardo actualizează gama 2023 pentru conexiune Bluetooth între mai multe mărci

Specialiștii de la Cardo au anunțat realizarea unei noi actualizări software pentru...