Home Utile Ce poate face o cameră auto DVR de ultimă generaţie?
Utile

Ce poate face o cameră auto DVR de ultimă generaţie?

0
DVR


Rolul camerelor auto DVR este de a înregistra dovezi ce pot fi folosite pentru protecția și siguranța ta la drum sau în parcare, sau de a înregistra momente interesante din timpul condusului.

Este greu de ales cea mai bună cameră auto DVR din marea de oferte, mai ales că multe branduri sunt necunoscute publicului larg. Pentru a te bucura de cele mai avansate caracteristici ale acestor camere, ia în considerare următoarele aspecte:

Bugetul – cu alte cuvinte, prețul camerei este direct legat de motivul pentru care o cumperi. Dacă vrei să înregistrezi dovezi ale evenimentelor rutiere în care ești implicat (sau doar martor), ai nevoie de o cameră auto DVR performantă, lucru ce va fi reflectat în preț. Dacă vrei să filmezi apusuri de soare, ploi torențiale sau ale momente deosebite pentru social media, nu ai nevoie de o cameră auto DVR de ultimă generație.

Toate camerele auto DVR au același scop, ceea ce le face unice printre camerele digitale: înregistrează în timp real (nu timpelapse) imagini video în timp ce conduci mașina, cu durata impusă de spațiul disponibil pe cardul SD.

Așadar, cumpără-ți și folosește un card SD cât mai mare.

Cu cât cardul este mai spațios, cu atât este mai lung filmul înregistrat din care poți salva secvențele care te interesează. Cardurile de memorie nu costă mult, deci este o idee bună să-l cumperi pe cel mai mare pe care-l suportă camera auto DVR aleasă. Specificațiile camerei vor determina numărul de ore de video stocat pe card, prin rezoluția video și arhivarea fișierelor. Unele camere auto DVR vin echipate cu un card de memorie, însă mai bine cumperi unul mai performant căci nu costă mult. Evită camerele auto DVR care folosesc memoria internă și nu oferă opțiunea de card, căci îți vor limita posibilitatea de a folosi camera la maxim.

Caută o cameră auto DVR cu înregistrare 4K. Poate ți se pare exagerat pentru o cameră video atât de mică, însă această caracteristică te va ajuta să obții detalii dintr-un clip video și să citești texte scrise mic cum ar fi numerele de înmatriculare. Așa este și camera auto DVR 4K Kenwood DRVA601W – filmează la rezoluție 4K (8.3 MP), ceea ce asigură o calitate deosebită a imaginii pe întregul traseu parcurs, atât ziua cât și noaptea.

Nu uita să maschezi cablul în mașină! Orice cameră auto DVR necesită un cablu de alimentare și va arăta urât dacă va atârna dezorganizat în jurul bordului. De asemenea, cablul va atrage atenția hoților care caută lucruri de valoare de furat din mașini. Ocupă-te și maschează cât poți de bine cablul în jurul bordului, folosind un cuțit pentru unt (care nu taie, dar are lama fermă).

Nu te lăsa atras de toate caracteristicile sofisticate ale camerelor auto DVR de ultimă generație

Scopul principal este înregistrarea video iar majoritatea caracteristicilor nu au legătură cu calitatea filmării, de aceea nu ar trebui să conteze la decizia finală. Totuși, sunt specificații tehnice ce merită luate în considerare  – precum filtrul de polarizare care reduce luminile puternice și posibilele reflexii ale parbrizului din timpul zilei sau tehnologia HDR care îmbunătățește contrastul și menține claritatea.

Chiar și cele mai moderne și perfecte caracteristici fac dintr-o cameră auto DVR un accesoriu accesibil, având în vedere rolul important pe care-l joacă în siguranța rutieră. O cameră auto DVR reprezintă cel mai bun cadou pe care-l poate primi un șofer preocupat de siguranța și toleranța în trafic.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AccesoriiCascaUtile

Când trebuie înlocuită casca moto?

Soarele, căldura, utilizarea intensivă și depozitarea necorespunzătoare scurtează durata medie de viață...

CascaUtile

Cu căștile curate!

Haideți să acordăm puțină atenție căștilor noastre! Scopul lor principal este de...

Utile

Alegerea setului de anvelope de vară

Alegerea setului de anvelope de vară. Deseori luna aprilie încă ne mai...

steaguri vela
Utile

Steaguri vela – top 3 avantaje pentru folosirea în cadrul evenimentelor în aer liber

Promovarea brandului tău este esențială pentru a crește vizibilitatea și a atrage...