Home Utile Ce inseamna masinile electrice in piata de rent a car?
Utile

Ce inseamna masinile electrice in piata de rent a car?

1
rent a car


Vom vedea in acest articol ce inseamna aparitia masinilor electrice in piata de rent a car. Veti afla cine inchiriaza astfel de autovehicule si in ce conditii sunt inchiriate in acest moment. Cu toate ca nu este serviciu foarte dezvoltat in Romania, sistemul de rent a car pentru masinile electrice incepe sa ia amploare in tarile din Europa de Vest si USA. Este infrastructura din Romania adaptata pentru autoturismele electrice? Cat de fiabil este regimul de inchirieri auto in orasele din tara noastra, veti vedea citind informatiile din randurile urmatoare.

Piata de rent a car din Romania are in prezent o valoare de 80 de milioane de euro. O data ce au aparut masinile electrice in industria auto, a fost analizata posibilitatea lor de a intra in domeniul de rent a car. Testarea masinilor electrice pe piata de inchirieri auto a inceput inca din anul 2013, cand au fost puse cateva masini electrice, la dispozitia clientului.

Din randurile urmatoare, veti vedea care este pozitia sistemului de rent a car din afara tarii fata de masinile electrice. Si tot din acest articol, veti afla cat de adaptata este infrastructura din Romania, la folosirea acestor autovehicule.

Masini electrice pe piata de rent a car ( cat de fiabil este fenomenul? )

In anul 2013 au fost testate pentru prima data masinile electrice, pentru clientii din domeniul de inchirieri auto. Dupa cel mult doua zile, acestia au decis schimbarea autoturismelor cu masini clasice. Motivul a fost: Frica de a nu ramane fara baterie, inainte de a ajunge la statia de incarcare. Intre timp, industria masinilor electrice a evoluat enorm. In randurile ce urmeaza veti afla daca pot satisface autovehiculele electrice, cerintele din rent a car din tara si din afara ei. Veti afla cand vom vedea parcuri auto de rent a car in orasele Bucuresti si Otopeni, unde se pot inchiria acest gen de automobile.

Care este raportul masinilor electrice pentru piata de rent a car din afara tarii?

De 3 ani, companiile mari de rent a car din afara tarii, au introdus in flotele lor si autovehicule electrice. Numarul masinilor electrice nu sunt foarte multe si pot fi inchiriate doar in tari precum: Italia, Spania, Franta, Germania si Olanda. In zona Olandei, cererea pentru acest gen de autovehicule, este mai mare decat in restul Europei. Drept urmare, numarul de inchiriere al masinilor electrice din aceasta tara este cu 30% mai mare fata de restul statelor din vestul Europei.

Desigur, nu va trebui sa va imaginati ca in aceste tari, o treime din flote auto de inchirieri se bazeaza pe masini electrice. Ba din contra! Autovehiculele electrice au un raport de 1 la 15 in tarile din Vestul Europei. Singurul stat, care se indreapta mai mult catre acest concept este Olanda si are raportul de 1 la 10.

Chiar daca ele apar in flotele companiilor de inchirieri auto, acest lucru nu inseamna ca sunt foarte solicititate de clientii din afara. In orice caz, este de recunoscut trend-ul momentan si va trebui ca firmele de rent a car sa se orienteze catre acest aspect.

In prezent, cresterea inchirierii masinilor electrice depinde foarte mult de cresterea pietei de rent a car.

Cum va fi piata de inchirieri auto, in raport cu masinile electrice?

Piata de rent a car in raport cu masinile electrice va fi in crestere, fara nici o indoiala. Conform previziunilor realizate de businesswire.com, pentru anul 2024 se preconizeaza ca piata de inchirieri auto pentru masini electrice va deveni 7% din piata totala de rent a car. Se prevede o crestere mai mare pentru cererea de masini electrice, fata de inchirierea masinilor de lux.

Se observa inca de pe acum o tendinta sporita pentru ecologizare. Mai mult de atat, infrastructura se dezvolta din ce in ce mai mult in aceasta directie. Acest trend se manifesta si in randul domeniului de inchirieri auto. In prezent, piata de masini electrice este calculata la 4,8 miliarde de dolari. De asemeni, in anul 2024 cu o crestere de 10% pe an, aceasta va avea o valoare de aproximativ 7 miliarde.

Care este pozitia Romaniei referitoare la inchirierea autovehiculelor electrice?

In tara noastra, in prezent sunt doua modalitati de a inchiria o masina electrica. Una dintre ele, este inchirierea prin plata pe minut sau plata pe kilometru. Pentru fiecare minut in parte se va plati aproximativ 0,7 Ron. Aceleasi masini se pot inchiria si pe o zi intreaga, numai ca singura problema este sa nu depaseasca o anumita arie.

Aceste autovehicule pot fi inchiriate in orasele Bucuresti si Otopeni, iar orice alta zona de calatorie este respinsa. Tot in Romania, companiile mari de rent a car nu au nici o masina electrica. Deci, dupa cum vedem, referitor la inchirierea automobilelor electrice, totul este destul de limitat. Nu se poate sa le impunem clientilor de inchirieri auto doar o anumita zona pentru a calatorii. Mai mult de atat, clientii de rent a car sunt in stransa legatura cu turismul si calatoriile de business. Aceste persoane vor trebui sa aiba tot timpul un autovehicul, care sa le permita deplasarea.

Cum va evolua piata de rent a car din Romania cu privire la inchirierea masinilor electrice?

In prezent, piata de inchirieri auto din tara noastra este extrem de valoroasa. Cu toate acestea, din aceasta suma de 80 de milioane de euro, nici 2% nu reprezinta inchirierile din masinile electrice. In situatia in care se va imbunatati infrastructura Romaniei, cu privire le acest aspect, vom vedea foarte clar o evolutie in aceasta directie. Probabil pana la sfarsitul anului 2024, una din zece masini din flotele de inchirieri auto, vor fi autoturisme electrice.

De asemeni, pana in anul 2024, se anticipeaza ca piata de rent a car din Romania ( daca nu mai apare o alta pandemie ), va ajunge la 95 de milioane de euro. Trendul este in aceasta directie. Se doreste o ecologizare cat mai rapida. Generatiile care vin din spate se concentreaza pe protectia mediului din ce in ce mai mult. Astfel, daca infrastructura tarii noastre ar evolua mai mult, putem crede ca inchirierea masinilor electrice va ocupa 3,9% din piata.

De asemeni, un factor pe care trebuie sa il luam in considerare este modul in care va evolua tehnologia din aceasta industrie. Va conta foarte mult pe viitor, durata de incarcare a unei baterii electrice si numarul de kilometri.

Companiile vor trebui sa practice acelasi serviciu clasic si pentru masinile electrice. Nu vor trebui sa fie inchirieri pe minut sau pe kilometru. Vor trebui sa fie inchirieri normale, in care clientul sa aiba libera circulatie. Pentru a se intampla acest fenomen, vor trebui adaptate serviciile de rent a car din prezent pentru acest gen de autovehicule.

Ati aflat din acest articol, modul in care se comporta masinile electrice pe piata de rent a car. Ati vazut cu aceasta ocazie previziunile din urmatorii 3 ani, referitoare la aceasta piata. Va multumim ca ati ajuns pana la sfarsit!

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AccesoriiCascaUtile

Când trebuie înlocuită casca moto?

Soarele, căldura, utilizarea intensivă și depozitarea necorespunzătoare scurtează durata medie de viață...

CascaUtile

Cu căștile curate!

Haideți să acordăm puțină atenție căștilor noastre! Scopul lor principal este de...

Utile

Alegerea setului de anvelope de vară

Alegerea setului de anvelope de vară. Deseori luna aprilie încă ne mai...

steaguri vela
Utile

Steaguri vela – top 3 avantaje pentru folosirea în cadrul evenimentelor în aer liber

Promovarea brandului tău este esențială pentru a crește vizibilitatea și a atrage...