Cască moto cu aer condiționat

Căștile moto au sisteme de ventilație destul de simple, care nu sunt tocmai eficiente în mediul urban. Nici măcar în afara orașului, la viteze mai ridicate, fluxul de aer care trece prin cască nu este cel mai confortabil pe care îl poți experimenta într-o zi caldă de vară.

Indienii de la BluArmor au dezvoltat un sistem numit BluSnap, pe care îl prezintă drept un sistem de climatizare pentru căști. Acesta este operat cu o baterie și implică un rezervor de apă, un ventilator, un filtru de aer și un mic radiator. Sistemul costă doar 25 de dolari, iar ideea din spatele său este să folosească efectul endoterm de evaporare a apei pentru a sufla aer răcit în cască.

Aparatul pare greoi și trebuie prins de cască printr-un elastic. Producătorul afirmă că poate reduce temperatura interioară cu până la 15 grade Celsius, dar depinde și de umiditatea exterioară, caz în care reducerea temperaturii din cască este până la șase grade Celsius.

În orice caz, rezervorul de apă ar trebui să facă față pentru două ore de funcționare, în timp ce bateria ține aproximativ zece ore de funcționare. Dispozitivul este disponibil deja pentru livrare, însă nu am găsit încă review-uri pentru el.

Adaugati comentariu