Brembo câștigă premiul Red Dot pentru design

Nu doar siguranță, ci și stil, Brembo: Cilindrul principal radial 19RCS Corsa Corta RR câștigă premiul pentru design

Brembo a primit premiul Red Dot Award 2023 pentru 19RCS Corsa Corta RR – Race Replica, la categoria Design de produs. Red Dot Award, una dintre cele mai importante și prestigioase competiții de design, selectează și premiază cele mai bune creații care combină inovația și estetica. Dobândirea acestui premiu subliniază și mai mult designul distinctiv Brembo și confirmă angajamentul continuu al companiei de a aduce inovația în mobilitatea de mâine și capacitatea sa de neegalat de a combina designul și performanța până în vârful campionatelor de motorsport.

19RCS Corsa Corta RR este evoluția 2022 a cilindrului principal radial al companiei, care combină performanțe și ușurință și mai mari cu un aspect sportiv, în conformitate cu motocicletele Supersport și Naked pentru care a fost proiectat. Prelucrat din aliaj de aluminiu aeronautic și finisat cu un tratament de oxidare dură, nivelul său de înaltă tehnologie derivă direct de la cilindrii principali utilizați în campionatele MotoGP și SBK.

Cu toate îmbunătățirile aduse de-a lungul anilor, maneta a fost întotdeauna foarte apreciată de entuziaști, deoarece permite piloților să adapteze „punctul de fixare” exact acolo unde doresc, cu un selector ușor accesibil, situat în partea superioară a cilindrului principal propriu-zis. Selectorul acționează un mecanism cu came care permite utilizatorului să aleagă între trei setări diferite  (Normal, Sport și Race). În plus, acesta dispune de sistemul RCS (Ratio Click System), care permite modificarea distribuției forței de frânare fără a afecta performanța de putere pură a sistemului.

Sistemul de reglare le permite piloților să își cunoască complet motocicleta și să adapteze performanța de frânare la stilul lor de pilotaj, la condițiile meteo și la condițiile de drum. Prin urmare, acest cilindru principal radial este considerat alegerea perfectă pentru motocicliștii care caută o îmbunătățire a performanțelor  fără a compromite vreodată estetica acesteia.

Cilindrul 19RCS Corsa Corta RR i-a adus lui Brembo al doilea Red Dot Award: primul a fost câștigat în 2019 cu precedentul 19RCS Corsa Cortsa.

Adaugati comentariu