Home Noutati moto Brembo câștigă premiul Red Dot pentru design
Noutati moto

Brembo câștigă premiul Red Dot pentru design

52


Nu doar siguranță, ci și stil, Brembo: Cilindrul principal radial 19RCS Corsa Corta RR câștigă premiul pentru design

Brembo a primit premiul Red Dot Award 2023 pentru 19RCS Corsa Corta RR – Race Replica, la categoria Design de produs. Red Dot Award, una dintre cele mai importante și prestigioase competiții de design, selectează și premiază cele mai bune creații care combină inovația și estetica. Dobândirea acestui premiu subliniază și mai mult designul distinctiv Brembo și confirmă angajamentul continuu al companiei de a aduce inovația în mobilitatea de mâine și capacitatea sa de neegalat de a combina designul și performanța până în vârful campionatelor de motorsport.

19RCS Corsa Corta RR este evoluția 2022 a cilindrului principal radial al companiei, care combină performanțe și ușurință și mai mari cu un aspect sportiv, în conformitate cu motocicletele Supersport și Naked pentru care a fost proiectat. Prelucrat din aliaj de aluminiu aeronautic și finisat cu un tratament de oxidare dură, nivelul său de înaltă tehnologie derivă direct de la cilindrii principali utilizați în campionatele MotoGP și SBK.

Cu toate îmbunătățirile aduse de-a lungul anilor, maneta a fost întotdeauna foarte apreciată de entuziaști, deoarece permite piloților să adapteze „punctul de fixare” exact acolo unde doresc, cu un selector ușor accesibil, situat în partea superioară a cilindrului principal propriu-zis. Selectorul acționează un mecanism cu came care permite utilizatorului să aleagă între trei setări diferite  (Normal, Sport și Race). În plus, acesta dispune de sistemul RCS (Ratio Click System), care permite modificarea distribuției forței de frânare fără a afecta performanța de putere pură a sistemului.

Sistemul de reglare le permite piloților să își cunoască complet motocicleta și să adapteze performanța de frânare la stilul lor de pilotaj, la condițiile meteo și la condițiile de drum. Prin urmare, acest cilindru principal radial este considerat alegerea perfectă pentru motocicliștii care caută o îmbunătățire a performanțelor  fără a compromite vreodată estetica acesteia.

Cilindrul 19RCS Corsa Corta RR i-a adus lui Brembo al doilea Red Dot Award: primul a fost câștigat în 2019 cu precedentul 19RCS Corsa Cortsa.

Autor
Andrei Micu

Pasiunea pentru motociclete l-a determinat să și scrie despre ele, reușește să își transmită entuziasmul prin articolele în care transformă fiecare plimbare cu motocicleta într-o poveste interesantă. Caută în fiecare zi motociclete inedite pe care să le prezinte cititorilor. Pentru el sezonul moto nu se termină nici iarna. Pe lângă pasiunea pentru senzații tari pe două roți, activează ca voluntar de prim ajutor în cadrul programului „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...

Noutati motoRide test

Test Honda NX500, Polivalentul

Noua motocicletă care înlocuiește în gama Honda popularul CB500X Cei care au...