Home Noutati moto BMW a produs un milion de modele GS
Noutati moto

BMW a produs un milion de modele GS

20
BMW 1 milion GS


În anul în care își serbează centenarul, BMW Motorrad are încă un motiv de sărbătoare. Marca germană celebrează producția a un milion de modele GS. Odată cu această ocazie, nemții au anunțat și când va fi prezenta următorul model din serie, R 1300 GS.

Hotarul de producție a fost realizat pe 21 iunie 2023, zi în care BMW Motorrad a marcat fabricarea a un milion de modele GS. Exemplarul aniversar este un R 1250 GS Triple Black, iar fabrica din Berlin-Spandau a sărbătorit într-o manieră specifică.

Luna viitoare, BMW va organiza în Berlin festivalul său anual, BMW Motorrad Days, în cadrul căruia va celebra atât centenarul său, cât și toate lansările de până acum. Nu ar fi exclus să fie prezentate și alte modele sau variante speciale odată cu ocazia respectivului eveniment, ce va aduce laolaltă numeroși proprietari și pasionați ai mărcii germane.

Primul model GS de la BMW a debutat în 1980, iar acesta avea încă de atunci un motor boxer cu doi cilindri. Tradiția s-a păstrat și până astăzi, iar primul GS a marcat debutul unui segment care a crescut fenomenal, în special în ultima decadă.

Cât despre următorul model din gama GS, R 1300 GS, acesta ar urma să fie prezentat public în data de 28 septembrie 2023, în cadrul unei ceremonii dedicate ce va fi derulate la BMW Motorrad Welt în Berlin.

Dacă nu vă sună cunoscut BMW Motorrad Welt, nu vă temeți, este vorba despre viitorul sediu al BMW Motorrad din Berlin, construit pe ideea BMW Welt din Munchen. Acest centru va putea fi vizitat începând cu 30 septembrie 2023. Ne putem aștepta la o expoziție permanentă acolo, deci ar putea fi încă un loc de vizitat pentru pasionații de vehicule atunci când trec prin Germania, de data aceasta în Berlin.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Comunitatea motoNoutati motoSaloane moto

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama...

Noutati moto

MotorFest 2024, Inaugurarea

București Mall și-a deschis porțile pentru un eveniment moto de amploare, aducând...

Comunitatea motoNoutati moto

Suzuki, expozant la MotorFest 2024

București Mall găzduiește primul său eveniment moto de amploare, aducând împreună majoritatea...

Noutati moto

La Motorfest 2024 poți câștiga un Trackday!

București Mall se pregătește să găzduiască primul său eveniment moto de amploare,...