Beta propune noul RX 300 pentru piața cross din Europa

Beta RX 300

Italienii de la Beta au prezentat modelul RX 300, ce marchează întoarcerea lor pe segmentul de motocross după o absență de aproape trei decenii. Vorbim despre un monocilindru de 300 cmc, în doi timpi, optimizat pentru performanță maximă în regim de motocross.

Fanii fenomenului știu că modelul acesta a debutat în SUA în 2021 sub numele de CrossCountry, dar abia acum sosește și în Europa, de data aceasta sub numele de RX 300. Propulsorul asigură 5 CP și 1.5 Nm, cu puterea maximă livrată la 8,000 rpm, în timp ce cuplul maxim sosește la 7,000 rpm.

Italienii vor să dezvolte o familie întreagă de modele, mai mult sau mai puțin legate de această motocicletă, care va fi anunțată în curând. RX 300 este dezvoltat în baza lui RR 300, iar ambele modele sunt dezvoltate folosind experiența companiei în campionatul mondial MXGP, unde aleargă cu 450 4T.

Beta RX 300 are un ambreiaj nou, cu posibilități de reglare, derivat din cel folosit de modelele RR ale companiei din Rignano sull‘Arno. Suspensia Kayaba care formează furca față este complet reglabilă, la rândul său, iar amortizorul spate este și el reglabil pe toți parametrii cheie.

Cadrul este inspirat de cel folosit la modelul Beta RR 300, o motocicletă dedicată de enduro. Frânele față și spate sunt realizate de Nissin și prezintă discuri de 260, respectiv 240 de milimetri diametru.

Propulsorul are un arbore cotit reproiectat, de un diametru mai mic, precum și de un sistem de distribuție reglabil, ce poate fi modificat în funcție de diferite caracteristici. Monocilindrul are o configurație cu alezaj și cursă egale, de 72 mm fiecare, precum și cu un raport de compresie mai mare decât al predecesorului.

Electronica de la bord a fost redusă la minimum, iar bateria este o unitate Litiu-Ion, pentru o masă cât mai redusă și durabilitate ridicată. Pe partea din dreapta a ghidonului veți regăsi butonul de pornire electrică, în timp ce oprirea motorului și a înreg circuitului electric se face de pe butonul dedicat amplasat pe partea stângă a ghidonului.

Fanii mărcii italiene se vor bucura cu siguranță să vadă că pot comanda noua RX 300 în culorile specifice ale producătorului. Până la finele lunii iunie vor fi anunțate și prețurile acestui model în Europa.

 

Adaugati comentariu